Preparació de tomàquets secs en oli
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Conserves
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 quilos de tomàquets madurs però sencers
- 2 cabeces d'alls
- 2 litres d'oli d'oliva
- Alfàbrega i bitxo la quantitat necessària per preparar-los al vostre gust
Elaboració
Assecar al sol, o al forn a 50 º els tomàquets tallats per la meitat en sentit longitudinal.
Quan estiguin completament secs, rentar els tomàquets amb vinagre de vi i esprèmer lleugerament.
Omplir els tomàquets amb un gra d'all i una fulla d'alfàbrega, tornar a tancar unint de dos en dos.
Col • locar els tomàquets a capes en els pots i afegir uns quants bitxos al gust. Prémer lleugerament de manera que no quedin espais buits en el pot i cobrir completament els tomàquets amb oli d'oliva. Tancar hermèticament els pots.
Especialitat típica de la Mediterrània, fàcil de preparar a casa. Assecats i en oli amb bitxo, els tomàquets adquireixen un sabor inconfusible, dolç i intens a la vegada, es poden servir en llesques de pa torrat.
Per assaborir el sabor plenament, es recomana esperar dues setmanes abans de consumir-los. Els tomàquets, com totes les conserves en oli, es col • loquen en un lloc fosc i sec i s'han de consumir en el període d'un any
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5609 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.