Pits de pollastre farcits de formatge amb bacó
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 pit de pollastre desossat i sencer per comensal.
- Formatge parmesà o provolone per al farciment (uns 50 grams per pit),
- 4 tires de bacon per pit,
- 4 pastanagues,
- 2 cebes grans.
- Un got de de vi negre (250 ml).
- Un got d'aigua (250 ml).
- Oli verge extra d'oliva (2 cullerades).
- Sal i Pebre,
- Farina de blat
- I Fil per lligar carn rostida
4 racions
Elaboració
Obrim els pits per la meitat i els farcim amb el formatge.
Tanquem les dues meitats i les emboliquem amb les tires de bacó de manera que el pit quedi completament tancat. Aquesta tècnica és francesa i s'utilitza per evitar que la carn d'au quedi massa seca quan es fa al forn.
A continuació és convenient lligar la carn perquè no perdi la forma i el bacó quedi ben apretat al pit.
En una font de fang o similar que pugui anar al forn incorporem les cebes i les pastanagues tallades en juliana afegint l'oli, l'aigua i el vi. Salpebrem.
Sobre el llit de verdures posem els pits i introduïm al forn preescalfat a 170 graus durant una hora aproximadament (o fins que veiem que estan fets).
Si anem a servir el bacó també - que no sempre es fa - donarem uns deu minuts de gratinador perquè es posi daurat i cruixent, donant la volta al pit perquè es faci per tot arreu.
Transcorregut el temps de enfornada, traiem la cassola i aboquem el líquid i les verdures en el got de la trituradora per fer la salsa.
A aquesta salsa afegim un parell de cullerades de farina de blat i portem al foc remenant fins que espesseixi.
Tallem el pit amb el bacó i ho ruixem amb la salsa obtinguda.
Notes
Aquesta és una recepta molt senzilla i barata que a més es realitza en el forn requerint un temps de preparació molt curt,
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2139 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.