Medallons de xai a la farigola
Categoria:
Carns
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Costellam de xai
- 50 ml d'oli d'oliva
- 1 Branqueta de farigola fresca
- Sal
- Pebre
- 50 g de mantega
Per a la salsa:
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- Ossos de xai trossejats
- 150 g de ceba
- 150 g de pastanaga
- 150 g d'api a quadrets grossos
- 2 grans d'all picats
- 1 l de brou de vedella
- 1 cullerada de puré de tomàquet
- 1 manat d'herbes aromàtiques amb molt farigola
4 racions
Elaboració
En primer lloc desossem el costellam de xai i traiem els lloms. Reservem l'os.
Posem els lloms en un plat, aboquem sobre, l'oli, afegim les branquetes de farigola i el pebre. Donem la volta perquè s'impregnin bé de l'oli i la farigola, tapem i deixem adobar en un lloc fresc tota la nit.
Tallem els lloms en 6 talls i aixafem amb el ganivet.
D'altra banda, preparem la salsa. Escalfem l'oli en una cassola i daurem els ossos de xai reservats.
Piquem la pastanaga, l'api, la ceba i l'all, l'afegim i daurem tot. Aboquem el brou i remenem bé.
Incloem el puré de tomàquet, barregem bé i deixem coure durant 1 minut. A continuació tirem el manat d'herbes i deixem coure a foc suau durant 30 minuts. Colem i donem punt a la salsa.
Desfem la mantega en una paella gran, vam pujar el foc al màxim. Sacsegem els lloms per treure l'excés d'oli, assaonem al gust i posem a la paella. Fregim durant 4 minuts i donem la volta una vegada fins que estiguin ben daurats però no gaire fets per dins.
Servim acompanyat de la salsa.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1198 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.