Braç de Gitano amb Crema de Poma
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Bescuit:
- 90 grams de sucre
- 3 rovells d'ou
- La ratlladura d'1 llimona sense tractar.
- 3 clares d'ou
- 1 mica de sal
- 1 cullerada de sucre
- 90 grams de farina blanca
Farciment:
- 2 pomes (com Golden Deliciós, ca. 250 grams)
- 1 cullerada de sucre
- ½ cullerada de suc de llimona
- 2 dl de crema, batuda ben rígida
- Sucre glaç per empolvorar
4 racions
Elaboració
Bescuit:
Bat el sucre i els rovells d'ou en un bol fins que la barreja esdevingui d'un color clar.
Afegeix la pell de llimona.
Bat les clares d'ou amb la sal, i segueix batent fins que les clares d'ou tinguin un color brillant, barreja amb el preparat de rovell d'ou.
Agrega a capes la farina amb la massa anterior, i mescla suaument i amb cura amb l'espàtula de goma.
Aboca la mescla en una safata de forn folrada amb paper de cuina, aplana fins a obtenir un gruix de 5 mil·límetres i enforna al mixt del forn. Cou a una temperatura de 240 graus, durant aproximadament uns 5 minuts, un cop cuit estira el paper de cuina i deixa llisca sobre la superfície de treball, cobreix immediatament el bescuit amb la safata invertida i deixa refredar.
Farciment:
Ratlla les pomes en un bol, agrega immediatament amb el sucre i el suc de llimona i barreja curosament amb la crema batuda.
Farcit:
Aboca el Bescuit en un segon paper d'enfornar, i retira amb cura el paper que està en contacte amb el bescuit. Tomba el bescuit i talla les bores, deixant la forma d'un rectangle.
Escampa uniformement la crema de poma per tota la superfície, a excepció d'uns 2 cm dels marges. Enrotlla des del costat llarg, i refrigera cobert per uns 30 minuts.
Servir:
Espolsa el damunt del rotllo amb sucre glaç i talla a trossos de ½ centímetre d'ample.
Consell:
Durant el temps dels fruits del bosc afegeix a la crema batuda, 200 grams de gerds o 200 grams de maduixes tallades a rodanxes.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2359 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.