Risotto de primavera amb all silvestre (All d'ós)
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Típica de: Suïssa
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 carabassó
- 1 pebrot groc
- 2 pastanagues mitjanes
- 2 escalunyes
- 1 gra d’all
- 1 manat d'alls silvestres (les fulles) (All d'ós)
- 300 g d’arròs Arbori
- Sal i pebre
- 100 g de mantega
- 1 dl de crema
- 1 dl de vi blanc
- 150 g de parmesà o pecorino
- 1 litre i ½ de brou de verdures
4 racions
Elaboració
Talla les verdures en cubs petits i cuina en la mantega fins que estiguin al dente.
Reserva a la calor
Talla finament l'escalunya i l'all, fregeix en una mica de mantega, fins que estiguin toves, afegeix l'arròs i salta fins que quedi ben impregnat amb la mantega i després desglaça amb vi blanc i una mica de brou de verdures.
Cal agitar el risotto constantment.
Una vegada que el líquid s'hagi absorbit, s'afegeix el brou de verdures a poc a poc i fins que l'arròs estigui al dente.
A continuació, afegeix la resta de la mantega, la crema, la meitat del formatge parmesà ratllat i les verdures precuinades i deixa coure 3 minuts més.
Reserva una mica de verdures per a la decoració.
Assaona amb sal i pebre.
Finalment, barreja l’all silvestre fresc picat i deixa també una mica per la decoració.
Distribueix el risotto en els plats i decora, cada un, amb una mica de formatge parmesà, verdures i l'all silvestre.
Notes
All d'ós
Planta herbàcia perenne a Europa i Àsia del nord que fa olor semblant a l'all i és d'ús freqüent com a ingredient per cuinar.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2115 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.