Crema catalana de poma
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a la crema:
- Les llavors de mitja beina de vainilla
- 120 ml de llet
- 4 rovells d'ou
- 70 g de sucre
- 350 ml de nata.
- Per a la compota: (pomes caramel·litzades)
- 3 pomes
- 50 g de sucre
- 25 g de mantega
- Sucre morè, per empolvorar
8 racions
Elaboració
Crema:
Bull suaument en un cassó, la llet amb les llavors de vainilla
Mentrestant, bat en un bol els rovells d’ou i el sucre, fins a obtenir una barreja ben cremosa.
Afegeix la nata i barreja bé.
Aboca i barreja la llet calenta a la barreja de crema.
Col·loca la crema, almenys 2 hores en un lloc fresc.
Pomes caramel·litzades:
Pela, elimina el cor de les pomes, i talla en tires primes.
Posa a caramel·litzar lleugerament el sucre en una paella.
Afegeix les pomes i la mantega, barreja bè, i cou a foc lent durant 2 a 3 minuts.
Després deixar refredar.
Col·loca les pomes preparades en motlles individuals de ceràmica refractària i cobreix cada una al voltant de ¾ parts, amb la crema de vainilla.
Posa les formes de ceràmica, una al costat de l’altre en una safata de forn profunda i cuina per 60 a 80 minuts a aproximadament a 100 graus en un bany d'aigua.
Omple la safata per coure al bany maria, fins que l’aigua arribi fins a la meitat de les formes.
La crema està a punt quan es forma una pell blanca per sobre.
El temps de cocció pot variar lleugerament.
Després de la cocció, deixa refredar la crema, a la nevera. Abans de servir, escampa una mica de sucre morè i caramel·litza amb un cremador de gas o l'ús del gratinador del forn.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1592 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.