Suflé gelat de limoncello, amb crocant de sèsam

Ingredients

Crocant de sèsam:

  • 2 cullerades de llavors de sèsam
  • 2 cullerades de sucre

Suflé gelat:

  • 4 gots d'aproximadament 2 dl
  • ½ llimona orgànica
  • 50 g de sucre
  • 4 ous
  • 3 cullerades de limoncello (licor de llimona Itàlia)
  • 2 dl de crema

4 racions

Elaboració

Crocant de sèsam:

Rosteix en una paella antiadherent sense grassa, les llavors de sèsam fins que tinguin un color lleugerament torrat
Afegeix el sucre, i deixa que es fongui uns mica, tot remenant, fins que s'enganxa al sèsam i forma grumolls.
Col·loca sobre paper de forn i deixar refredar.
Embolica les tires de paper de manera que la tira de paper sobresurti uns 2 cm per sobre de la vora del got i fixa el paper amb una tira adhesiva.

Suflé gelat:

Ratlla la ½ llimona ben fina, esprem i reserva el suc
Posa el suc i la ratlladura i el sucre en un bol gran, i deixa fins que el sucre s'hi hagi dissolt al bany maria.
Separa els rovells de les clares.
Afegeix els rovells d'ou al xarop preparat en el bany maria i amb un fuet bat fins que la massa espessí i estigui ben ventilada
Treu el recipient del bany d'aigua i continua batent fins que estigui fred.
Un cop fred barreja bé el limoncello.
Bat les clares i la crema per separat a punt de neu, i barreja en moviments envoltants amb el preparat anterior.
Aboca en els gots preparats i congelar durant almenys 6 hores.
Treu les tires de paper.
Amb una cullereta de buida pomes, fes un petit forat al centre de cada got i en cada pou aboca la resta de limoncello
Escampa el crocant de sèsam per sobre el gelat de suflé i serveix immediatament.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1440 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: