Gratinat de verdures amb salsa de formatge
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Safata, de forn ben greixada
- 450 grams de verdures variades, tallades en trossos petits
- 1 sobre Knorr de salsa de formatge
- 50 grams de formatge ratllat
- 2 cullerades de pa ratllat
- Pebre
- 10 grams de mantega.
4 racions
Elaboració
Preescalfa el forn a 200 graus.
Greixa la safata.
Col·loca les verdures a la safata, assaona amb sal i enforna fins que estiguin al dente.
Afegeix el contingut del sobre Knorr diluït, d'acord amb les instruccions del paquet.
Barreja el formatge ratllat, el pa ratllat i el pebre i escampa sobre les verdures.
Agrega unes nous de mantega pel damunt.
Enforna a la part superior del forn i gratina durant uns 20 minuts.
Notes
En el cas que no tinguis el sobre Knorr de salsa de formatge, la pots fer de la següent manera:
Talla la mantega a trossos, i posa a fondre en una olla a foc lent.
Regira la farina de blat amb la mantega fosa. Continua batent fins que la farina s'hagi barrejat completament amb la mantega per assegurar-te que el gust farinós hagi desaparegut. Assegura't de mantenir la barreja a foc lent.
Afegeix llet freda a la barreja a l'olla. Bat lentament i contínuament fins que la barreja bulli a foc lent.
Apaga el foc i continua batent entre 5 i 10 minuts més. La salsa ha de quedar amb una textura espessa i suau.
Assaona la salsa amb la nou moscada, sal i pebre. Si ho desitges, també li pots afegir ceba picada, claus, o un full de llorer, però assegura't de col·locar els condiments abans d'afegir el formatge.
Deixa la salsa a foc lent durant 10 minuts, remenant constantment. Entre més pacient siguis batent i deixant bullir la salsa, la textura serà millor.
Col·loca el formatge ratllat en un recipient a part, i esprem una mica de suc de llimona sobre ell. Un ingredient àcid com el vi o suc de llimona assegura que el formatge no es torni fibrós.
Afegeix el formatge ratllat a l'olla. Barreja bé. Assegura't que la calor estigui el més baix possible. També pots apagar el foc i deixar que la calor residual completi el procés de fusió del formatge.
Regira constantment per 5 minuts, fins que la textura de la barreja es converteixi en una salsa suau.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1854 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.