Hamburgueses de llenties amb salsa de pastanaga

Ingredients

Hamburgueses:

  • 1 cullerada d'oli
  • 300 grams de porros, tallats a la meitat al llarg, i llesques d'aproximadament 1 cm de gruix
  • 2 grans d'all, picats,
  • 200 grams de llenties vermelles
  • 3,5 dl de brou de verdures
  • 50 grams de farina blanca
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 1 manat de julivert, finament picat
  • ½ cullerada de suc de llimona
  • ½ culleradeta de comí molt.
  • Sal
  • Una mica de pebre
  • Mantega clarificada per fregir

Salsa:

  • ½ cullerada d'oli
  • 1 escalunya finament picada
  • 300 grams de pastanagues, tallades a trossos d'aproximadament 1 cm
  • 1 culleradeta de sucre
  • 4 dl d'aigua
  • ½ culleradeta de sal
  • Una mica de pebre.

Elaboració

Hamburgueses:

Calenta l'oli, ofega els porros, agrega l'all i les llenties, salta breument i afegeix el brou, abaixa el foc i cuina a foc lent durant 10 minuts amb la cassola tapada.
Deixa refredar, del tot
es refredi del tot.
Barreja la farina i el llevat en pols i agrega a la cassola.
Afegeix també, el julivert, el suc de llimona i el comi i assaona tot amb sal i pebre.
Divideix la massa en aproximadament 12 porcions
donant la forma d'hamburguesa amb les mans mullades.
Calenta la mantega en una paella i fregeix les hamburgueses de llenties a foc mitjà, per cada cantó, durant 5 minuts o fins que tinguin un bonic color daurat.
Mantén a la calor fins al moment de servir.

Salsa:

Calenta l'oli, ofega l'escalunya, agrega les pastanagues i cuina a prop de 5 minuts.
Escampa-hi el sucre, per sobre i deixa que es torni líquid.
Afegeix aigua, i assaona amb sal i pebre.
Cuina les pastanagues cobertes, aproximadament 15 minuts a foc lent.
Tritura la salsa, fins que quedi un puré molt fi i serveix per separat amb les hamburgueses de llenties.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1900 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: