Hamburgueses de llenties amb salsa de pastanaga
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Hamburgueses:
- 1 cullerada d'oli
- 300 grams de porros, tallats a la meitat al llarg, i llesques d'aproximadament 1 cm de gruix
- 2 grans d'all, picats,
- 200 grams de llenties vermelles
- 3,5 dl de brou de verdures
- 50 grams de farina blanca
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 manat de julivert, finament picat
- ½ cullerada de suc de llimona
- ½ culleradeta de comí molt.
- Sal
- Una mica de pebre
- Mantega clarificada per fregir
Salsa:
- ½ cullerada d'oli
- 1 escalunya finament picada
- 300 grams de pastanagues, tallades a trossos d'aproximadament 1 cm
- 1 culleradeta de sucre
- 4 dl d'aigua
- ½ culleradeta de sal
- Una mica de pebre.
Elaboració
Hamburgueses:
Calenta l'oli, ofega els porros, agrega l'all i les llenties, salta breument i afegeix el brou, abaixa el foc i cuina a foc lent durant 10 minuts amb la cassola tapada.
Deixa refredar, del tot
es refredi del tot.
Barreja la farina i el llevat en pols i agrega a la cassola.
Afegeix també, el julivert, el suc de llimona i el comi i assaona tot amb sal i pebre.
Divideix la massa en aproximadament 12 porcions
donant la forma d'hamburguesa amb les mans mullades.
Calenta la mantega en una paella i fregeix les hamburgueses de llenties a foc mitjà, per cada cantó, durant 5 minuts o fins que tinguin un bonic color daurat.
Mantén a la calor fins al moment de servir.
Salsa:
Calenta l'oli, ofega l'escalunya, agrega les pastanagues i cuina a prop de 5 minuts.
Escampa-hi el sucre, per sobre i deixa que es torni líquid.
Afegeix aigua, i assaona amb sal i pebre.
Cuina les pastanagues cobertes, aproximadament 15 minuts a foc lent.
Tritura la salsa, fins que quedi un puré molt fi i serveix per separat amb les hamburgueses de llenties.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1900 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.