Anell d'arròs amb cubs de pollastre, ceps i salsa d'estragó
Categoria:
Arrossos i pastes
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Arròs:
- 25 grams de ceps secs
- 1 ceba mitjana
- 1 bitxo picant
- 1 manat de julivert
- 1 cullerada de mantega
- 250 grams d'arròs de gra llarg
- 4 dl de brou de verdures
- Sal i pebre negre.
Cubs de pollastre:
- 1 escalunya
- 1 manat d'estragó
- 1/2 dl de vinagre d'estragó o vinagre balsàmic blanc
- 2 dl de brou de verdures o brou vegetal lleuger
- 500 grams de pits de pollastre
- Sal i pebre negre
- 2 cullerades de mantega clarificada
- 2 dl de crema
- 2 culleradetes de mostassa de Dijon.
4 racions
Elaboració
Arròs:
Renta bé els ceps secs amb aigua corrent, després col·loca en un recipient.
Agrega 2 dl d'aigua tèbia i deixa que es remullin
Pela la ceba i pica finament.
Talla longitudinalment el bitxo, en dues meitats, treu les llavors, talla en llargues tires estretes i aquestes en cubs fins.
Pica el julivert.
En una paella escalfa la mantega i salta la ceba i el bitxo fins que estiguin transparents.
Mentrestant, treu els bolets de l'aigua, escorre i reserva 1 decilitre d'aigua de remull.
Afegeix l'arròs i els bolets al sofregit de ceba i bitxo, i fregeix breument.
Agrega el brou de verdures i l'aigua de remulla els bolets.
Tapa i cuina a foc lent durant uns 15 a 20 minuts fins que l'arròs s'infli.
Al final de la cocció barreja amb el julivert i assaona amb sal i pebre.
Greixa bé l'anell, col·loca en ell, l'arròs amb bolets i premsa bé.
Mentre es cuina l'arròs, pela les escalunyes i talla a tires
Pica la meitat de l'estragó
Posa els dos components, escalunyes i estragó, el vinagre i el brou en una cassola petita, deixa bullir a foc molt fort, fins que per reducció només en resti 1 decilitre.
Cola a través d'un t'amis fi, pressiona'n bé els residus a un bol i reserva.
Cubs de pollastre:
Preescalfa el forn a 230 graus.
Tallà cada pit de pollastre en 6 o 7 cubs, assaona amb sal i pebre al teu gust.
Calenta l'arròs de fongs a 230 graus durant un 12 a 15 minuts en la segona ranura més baixa del forn.
En una paella, escalfa a foc fort, la mantega
Fregeix per tots costats els cubs de pollastre, fregeix en 2 porcions a foc mitjà, en total uns 4 minuts, o fins que tinguin un bonic color daurat.
Desglaça la paella amb la reducció d'Estaron i passa a través d'un tamís a una paella petita.
Afegeix la nata i la mostassa, deixa cuinar a foc fort fins que s'uneix amb facilitat.
Mentrestant, pica finament l'estragó deixat de banda i agrega a la salsa i finalment assaona amb sal i pebre.
Afegeix els cubs de pollastre i cuina durant 1 minut o fins que estigui ben calent.
Aboca l'anell d'arròs en una font de servir, omple el centre, amb els cubs de pollastre, ruixa pel damunt amb la salsa i serveix immediatament.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1619 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.