Braó de vedella sencer, rostit
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 braó de vedella sencer en una sola peça, a prop. 1 kg i 1/2
- 2 cullerades de mantega fregida
- 1 ram de romaní, picat finament
- 1 batut de farigola, picat finament
- 1 cullerada de sal
- Pebre
- 1 cullerada de mantega
- 1 ceba tallada finament
- 2 dl de vi blanc
- 4 dl de vedella
- 2 culleradetes de Maizena, barrejades amb 1 cullerada d'aigua
- 2 cullerades de julivert picades
4 racions
Elaboració
Frega el braó amb la mantega i les herbes per tots cantons i assaona al teu gust amb sal i pebre.
Escalfa la mantega en la safata de forn, i daura a foc fort el braó.
Afegeix la ceba, enrosseix i desglaça amb el vi.
Tapa i cou al mig del forn preescalfat a 200 graus, durant 1 ¾ a 2 hores, gira cada 20 minuts i ruixa amb el líquid que desprèn el rostit.
A continuació, redueix la calor del forn a 80 graus.
Tan bon punt la carn estigui suau, retira el braó del forn i mantén calent a 80 graus.
Escórrer el líquid de la safata, en una paella.
Barreja la farina de blat de moro desfeta amb una mica d'aigua i porta la salsa a bullir, a foc suau, sense deixar de remoure.
Espolsa el julivert pel damunt de la salsa.
Separa la carn de l'os i talla a rodanxes. Serveix amb la salsa.
Acompanya aquest plat, amb patates rostides, risotto o polenta.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2605 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.