Vermicelles, fideus de castanyes
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4,5 dl de llet
- 1 kg de castanyes, fresques o congelades (1 kg de castanyes congelades = a prop. 1,5 kg de castanyes amb closca)
- 3 dl d'aigua
- 6 cullerades de sucre
- ½ tija de vainilla, les llavors raspades
- 2 cullerades de licor de cirera, a voluntat (Kirsch)
- 4 - 8 merengues
- 2 dl de crema muntada,
- Unes cireres confitades sense pinyol
4 racions
Elaboració
Porta la llet a ebullició.
Agrega les castanyes pelades, i cuina a foc lleuger.
Temps de cocció:
Castanyes fresques: 40-50 minuts.
Castanyes congelades: 10-20 minuts.
Tritura les castanyes fins a obtenir una massa ben fina, i deixa refredar.
Bull l'aigua, el sucre i les llavors de vainilla durant uns 15 minuts, fins que la barreja quedi un xarop.
Afegeix el xarop calent a la massa de castanyes i barreja bé. Afegeix el kirsch, si ho desitges.
La massa ha de quedar suau i amb consistència per untar.
Col·loca els merengues en quatre plats.
Amb la premsa de Vermicelles o amb el Passevite prem directament la massa de castanyes sobre els merengues.
Adorna per sobre, amb la crema batuda i les cireres.
Serveix immediatament.
La massa de castanyes es pot preparar el dia anterior.
Mantén a la nevera fins al moment d'usar.
La massa de castanyes es pot congelar durant uns 12 mesos.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1536 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.