Salsifís estofats
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Suïssa
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 cullerades de vinagre de poma
- 1 kg de salsifís
- 100 grams d'escalunyes
- 60 grams de mantega
- 100 ml de vi blanc
- 400 ml de brou de verdures
- ½ remet de julivert
- 200 grams de formatge crema (16% de greix)
- Sal
- Pebre blanc
- Nou moscada ratllada
- Pebre vermell
- 1 culleradeta de pela de llimona orgànica ratllada
4 racions
Elaboració
Barreja 2 litres d'aigua amb el vinagre.
Pela els salsifís sota l’aigua corrent (utilitza guants d'un sol ús) i col·loca immediatament a l'aigua amb vinagre.
Retira, els salsa fins d'un en un, talla en diagonal en rodanxes de 5 a 6 mm de gruix i deixa en l’aigua de vinagre fins que els utilitzis.
Pela les escalunyes i talla en trossos d'1 cm de gruix.
Escalfa la mantega fins que faci espuma, i fregeix les escalunyes fins que transparentin.
Escorre, els salsa fins i afegeix a les escalunyes.
Fregeix durant 2 a 3 minuts, a foc alt fins que la mantega comença a prendre un color marró.
Desglaça amb el vi, agrega el brou i deixa bullir.
Tapa i cuina a foc lent durant 10 a 12 minuts, fins que els salsa fins siguin tendres.
Mentrestant, esbandeix el julivert, asseca i trosseja.
Cola les verdures, i reserva el brou.
Mantén les verdures a la calor, i torna a bullir el brou.
Afegeix el formatge de crema i condimenta la salsa amb sal i pebre, nou moscada, canyella i la ratlladura de llimona.
Afegeix les verdures a la salsa i escampa el julivert per sobre.
Pots servir aquest plat amb arròs silvestre amb nous
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1024 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.