Crema catalana amb poma caramel·litzada
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Puré de poma:
- 3 pomes tipus Golden grandetes
- 2 o 3 cullerades de sucre morè
- El suc d'una llimona
Per a la crema:
- 1 litre de llet
- 8 rovells d'ou (les clares les pots utilitzar per fer una truita)
- 125 grams de sucre
- 50 grams de Maizena
- 1 branca de canyella
- La pell d'una llimona.
8 racions
Elaboració
Puré de poma:
Pela i talla a daus les pomes, barreja amb el sucre i la llimona i cou en un recipient tapat fins que les pomes estiguin tendres i es puguin aixafar amb una forquilla.
Reserva.
Per a la crema:
Posa a bullir la llet amb la canyella i la llimona.
Apaga el foc i deixa que reposi uns 30 minuts per intensificar el seu sabor.
Bat els rovells amb el sucre, afegeix la Maizena i barreja bé.
Posa a escalfar la llet (treu la canyella i la pell de llimona) agrega a la barreja d'ous i remou fins que espesseixi.
Posa el puré de poma en el fons dels gots i aboca a sobre, la crema.
Deixa refredar i guarda en la nevera unes hores.
Escampa sucre per sobre i caramel·litza amb ajuda d'un bufador.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2110 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.