Gratinat de carabassó

Ingredients

  • 1 cullerada de mantega per la safata de forn
  • 50 grams de formatge ratllat (per exemple, Gruyère)
  • 4 grans d'all
  • 1 cullerada d'herbes de Provença
  • 2 cullerades d'oli per fregir
  • 4 tomàquets
  • 700 grams de carabassó
  • 2 cebes petites.

Ingredients per la cobertura:

  • 1 ou
  • 1 mica de pebre
  • 1 mica de sal
  • 1 pot de crema agra.

4 racions

Elaboració

Pel gratinat de carabassó:

Pela i pica finament la ceba, pela els alls i pica ben fins.
Renta bé el carabassó i talla a rodanxes.
Salta la ceba picada i els alls en una cassola amb oli calent.
Afegeix el carabassó i cou cobert durant uns 10 minuts.
Condimenta amb sal i pebre la barreja de verdures i posa-la en una safata de forn ben greixada.
Renta els tomàquets, treu la tija, i talla a trossos petits, assaona amb les herbes de Provença picades i escampa per sobre el carabassó.
Escalfa el forn a 200 graus (calor superior i inferior).

Per la cobertura:

Barreja la crema agra amb un ou batut, afegeix una mica de sal i pebre i distribueix sobre la preparació de tomàquet-carabassó.
Finalment, afegeix unes rodanxes de carabassó per sobre i espolsa el formatge ratllat pel damunt.
Preescalfa el forn a 200 graus i gratina la safata de carabassó durant uns 25 minuts.
Serveix immediatament.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2039 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: