Gratinat de carabassó
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 cullerada de mantega per la safata de forn
- 50 grams de formatge ratllat (per exemple, Gruyère)
- 4 grans d'all
- 1 cullerada d'herbes de Provença
- 2 cullerades d'oli per fregir
- 4 tomàquets
- 700 grams de carabassó
- 2 cebes petites.
Ingredients per la cobertura:
- 1 ou
- 1 mica de pebre
- 1 mica de sal
- 1 pot de crema agra.
4 racions
Elaboració
Pel gratinat de carabassó:
Pela i pica finament la ceba, pela els alls i pica ben fins.
Renta bé el carabassó i talla a rodanxes.
Salta la ceba picada i els alls en una cassola amb oli calent.
Afegeix el carabassó i cou cobert durant uns 10 minuts.
Condimenta amb sal i pebre la barreja de verdures i posa-la en una safata de forn ben greixada.
Renta els tomàquets, treu la tija, i talla a trossos petits, assaona amb les herbes de Provença picades i escampa per sobre el carabassó.
Escalfa el forn a 200 graus (calor superior i inferior).
Per la cobertura:
Barreja la crema agra amb un ou batut, afegeix una mica de sal i pebre i distribueix sobre la preparació de tomàquet-carabassó.
Finalment, afegeix unes rodanxes de carabassó per sobre i espolsa el formatge ratllat pel damunt.
Preescalfa el forn a 200 graus i gratina la safata de carabassó durant uns 25 minuts.
Serveix immediatament.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2039 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.