Gratinat de patates amb brots de Brussel·les i formatge Gruyère
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de cols de Brussel·les
- 100 grams de formatge Gruyère ratllat
- Una mica de nou moscada ratllada
- 1 ceba fresca, grossa
- Una mica de sal marina
- 500 grams de patates mitjanes
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 4 cullerades de crema
3 racions
Elaboració
Renta i pela les patates, talla a rodelles i reserva.
Posa les patates en una cassola adequada i cobreix amb aigua.
Escalfa l'aigua i cuina les patates a mitja temperatura durant uns 20 minuts.
Quan les patates estan cuites aixafa amb la premsa patates, agrega la nata, condimenta amb nou moscada i barreja bé.
Renta i neteja els brots de les cols de Brussel·les i talla en creu els troncs, amb cura d'un ganivet.
Posa aigua en una cassola, afegeix una mica de sal, i porta a bullir.
Aboca les cols de Brussel·les a l'aigua bullent i cou cobert durant uns 15 minuts aproximadament.
Escalfa el forn a 180 graus.
Pela la ceba i talla en anelles fines.
Escalfa l'oli en una paella i salta les cebes fins que es tornin vidrioses.
Finalment, apaga el foc i retira la paella.
Posa les patates aixafades en una safata per anar al forn, agrega les cols de Brussel·les, pressionant lleugerament sobre les patates, i reparteix els anells de ceba pel damunt..
Finalment, espolsa el formatge Gruyère ratllat per sobre i cou al forn durant uns 18 minuts.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
1132 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.