Risotto amb salsafins i grans de magrana
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de salsafins
- 3 cullerades de suc de llimona
- Sal
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 150 g d'api
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 350 grams d'arròs per risotto o pasta del teu gust
- 200 ml de vi blanc
- 800 ml de brou vegetal
- 2 cullerades de flocs de civada
- Pebre
- 1 magrana
- 2 branques de romaní
- 1 cullerada de sucre de canya.
4 racions
Elaboració
Neteja els salsafins, renta i pela (amb guants), posa'ls immediatament en aigua, amb 2 cullerades de suc de llimona perquè no es tornin a, oxida.
Talla els salsafins a trossos i torna a posar a l'aigua amb llimona.
Posa, aproximadament 1 litre d'aigua a ebullició, afegeix sal, i el suc de llimona restant, fes bullir els salsafins durant uns 10 minuts a foc mitjà, i després, retira i escorre.
Pela la ceba, l'all i l'api i talla a daus fins.
Escalfa 2 cullerades d'oli en una cassola, salta els cubs i l'arròs durant 3-4 minuts a foc mitjà.
Afegeix la meitat dels salsafins i desglaça amb el vi blanc i una mica de brou.
Mentre vas remenant el risotto, sa anirà reduint el líquid, i serà el moment d'abocar novament brou.
Segueix, afegint brou fins que el risotto, passats uns 25 minuts estigui cuit.
Condimenta amb els flocs de civada, sal i pebre.
Mentrestant, separa les llavors de la magrana.
Renta el romaní, agita i asseca amb paper absorbent de cuina i separa les agulles.
Escalfa l'oli que queda en una paella, salta els salsafins restants durant uns 5 a 7 minuts a foc mitjà, escampa el sucre de canya i cuina fins que es caramel·litzin.
Reparteix el risotto de salsafins en quatre bols o plats, amb salsafins caramel·litzats, llavors de magrana i agulles de romaní, per sobre.
Serveix de seguida ben calent.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1332 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.