Magret d`anec a l`oporto

Categoria:
Típica de: França
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 magret d'ànec gros (uns 600 o 700 gr) o dos si son petits
  • 1 pastanaga petita
  • 1 branqueta d'api
  • 5 o 6 escalunyes
  • brandy
  • 1/2 fulla de llorer
  • farigola
  • romaní
  • 1 culleradeta de cafè de farina
  • vi d'Oporto
  • caldo d'au
  • salsa espanyola (reducció de carn)
  • 4 peres conference
  • 1/2 canetó de canyella
  • sucre
  • oli i sal

4 racions

Elaboració

Fem dos talls a les petxugues per la part de la carn i les posem a la paella amb el greix cap per avall, sense oli a foc mig-baix. Piquem la pastanaga, l'api i les escalunyes. S'ha de tenir en compte que el magret ha de quedar de 3 colors: marró fosquet per fora, marronet més clar endins i rosadet del mig. Passats uns 8 minuts salpebrar força la part de dalt i girar. La part greixosa haurà quedat torradeta i també la salpebrem. Quan l'altre cantó té coloret, posem un raig de brandy, ho flambegem i hi afegim la verdureta tallada. Afegim una miqueta de romaní, farigola i llorer. Quan les verdures estan dauradetes afegir una culleradeta de cafè de farina per a espessir i un got d'Oporto i flambejar. En un parell de minuts treure la carn i reservar-la. Seguim la cocció a la paella afegint un cullerot de caldo i dues cullerades soperes de salsa espanyola (o extracte o reducció de carn). Anem afegint caldo si és necessari i apaguem al cap de 5-10 minuts. Pelem les peres i les tallem a quarts. Fer un caramel a una paella posant-hi un raig d'aigua i un parell de cullerades de sucre. Quan està fosquet afegim les peres i les saltem. Afegim un rajolinet de brandy, un rajolinet de Oporto i un bon raig d'aigua (un got aprox.) perquè es fagin les peres. Afegir mig canetó de canyella per aromatitzar. S'han de coure a foc mig-alt i han de quedar dauradetes i amb una miqueta de suc. Passem la salsa pel minipimer i la colem.

Notes

Per servir, tallar el magret al biaix, regar-lo amb la salsa ben calenta i acompanyar amb les peres també regades amb el seu suc.
Trobo que moltes vegades els noms dels plats espanten, però no són gaire difícils de fer. La salseta a l'Oporto queda boníssima!!!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2023 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: