Arròs Melós amb bacallà i el seu pil-pil
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Arròs bomba
- Bacallà dessalat
- All
- Ceba
- Pebrot vermell i verd
- Salsa de tomàquet
- Oli d'oliva
- Pebre
- Coliflor
- Espàrrecs verds
Elaboració
Per al fons de l'arròs servir una olla alta però ampla. En aquesta posarem un bon raig d'oli d'oliva en el qual posarem dues cullerades d'all picat. Posar al foc i daurar els alls. Un cop daurats els alls afegir els pebrots, la ceba tot molt picadet i ofegar amb el foc fort. Un cop ofegat afegir les coliflors a trossets i els espàrrecs a saltejar durant un minut. Passat el minut afegir els trossos de bacallà ja dessalat i sense pell ofegar una mica a foc fort. Afegir una cullerada de pebre vermell i ràpidament sense que se'ns cremi posar un pot de salsa de tomàquet. Afegir una mica de colorant o safrà el que vulguem. Afegir aigua a l'olla posar l'arròs en aquesta quan estigui bullint. Hem de saber que perquè l'arròs surti melós l'arròs ha de quedar un dit per sota del líquid. Cuinar l'arròs durant 16 min. Remenant perquè no s'endureixi l'arròs.
A part amb les pells del bacallà ja cuites i oli d'oliva amb unes làmines d'all fregit fabriquem un pil-pil.
Emplateu l'arròs melós, posarem una mica de pil-pil i gratinarem una mica. Servir amb les làmines d'all per sobre.
1h
Notes
Recepta tipica pels dies de cuaresma
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1192 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.