Putxero de polp
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Regió d'Alacant
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 polps de roca d'1 Kg cadascun
- 1 cabeça d'alls.
- 6 penques grans
- 1 gotet d'oli
- 1 moniato.
- Un poc de pebre roig
- 500 grs. de cigrons o fesols blancs
- 8 ametles
- 1 nap.
- 400 grams d'arròs
- 1 tomaca
- Safrà, sal i jolivert
- 2 creïlles
- Oli
- 1 Ceba.
4 racions
Elaboració
En un calder s'aboca l'oli.
Abans de posar-lo al foc s'introdueixen els polps, la tomaca trossejada, la ceba partida, les ametles i els alls, tot en cru.
Tots aquests ingredients es col•loquen juntament al foc i, quan els polps estiguen daurats, es retiren les ametles i els alls i s'afegeix la resta de la verdura.
Es cobreix tot d'aigua i es deixa bullir fins que el polp estiga tendre.
Amb els alls, les ametles i el jolivert es fa un picat i s'aboca al calder. Es retira el caldo per a preparar l'arròs que es farà en un altre calder a l'estil mariner.
Primer se serveix l'arròs i després se serveix, en una safata, el polp amb les verdures.
Notes
Val a dir que el putxero de polp és un putxero en el qual s'ha substituït la carn pel polp. La verdura és la mateixa i hi ha qui fins i tot fa una pilota amb la bossa del polp. I l'arròs a banda es fa amb el brou del putxero com qualsevol altre. Per als principatins s'ha de dir que el putxero és una escudella sense la carn, clar està. I la sopa de galets es canvia per l'arròs a banda amb el brou del putxero. És un plat que us recomane vivament.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1035 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.