Kokotxas de lluç, o de bacallà
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Pais Basc
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 quilo de cocotxes de lluç o de bacallà.
- 1 got d'oli d'oliva.
- 2 grans d'all.
- 1 bitxo al gust
- Sal
6 racions
Elaboració
Posar al foc una cassola de fang amb l'oli i quan estigui calent es tiren els dents d'all, pelats però sencers.
Retirar del foc i posar les cocotxes, amb la pell cap amunt, formant una sola capa i la sal.
Posar la cassola al foc i moure amb un moviment circular, sempre en el mateix sentit fins que comenci a bullir, llavors apartar de nou i seguir movent fins que baixi el bull.
Llavors, tornar a posar al foc, sempre movent i sempre en la mateixa direcció.
Anar repetint aquesta operació, tantes vegades com sigui necessari, fins que les cocotxes estiguin cuites.
Amb aquests moviments s'aconsegueix que les cocotxes vagin deixant anar un greix que al barrejar-se amb l'oli va formant una salsa blanca cada vegada més consistent.
El moure sempre en la mateixa direcció és perquè no es talli aquesta salsa.
Presentar bén calent en la mateixa cassola de fang.
Notes
Les cocotxes o kokotxes, com es coneixen al País Basc, són cadascuna de les parts carnoses, d'aspecte glandular que es troben a la zona regular dels peixos (sota el cap). Són especialment apreciades les del lluç i les del bacallà. És un plat molt típic i apreciat dins i fora del País Basc. A la recepta original de les preparacions al pil pil el ortodox és posar bitxo
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2562 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.