Llom de senglar a l'aiguardent de sidra - Calvados
Categoria:
Carns
Típica de: Suïssa
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 quilo de llom de senglar (pesat en net),
- 1 qilo de verdures (api, pastanaga i porro, ceba, alls etc.),
- 1 tassa d'aiguardent de sidra, tipus Calvados.
- 1 cullerada de baies de ginebre,
- 1 / 2 tassa d'espècies: (farigola, romaní, espígol i sàlvia)
- 2 escalunyes i
- 1 cullerada de melmelada de nabius
- I una altra de mostassa forta de Dijon.
Elaboració
Neteja. (El llom del senglar sol venir amb el costellam, cal treure-se'l i deixar-lo net, com si fos una cinta de llom de porc domèstic).
En una cassola es posen les verdures picades grollerament juntament amb les baies de ginebre, les espècies, l'aiguardent i el llom, procurant que quedi tot el mes cobert possible, es deixa macerar durant quaranta-vuit hores.
En una paella amb mantega es posen a confitar les escalunyes i abans que agafin color s'afegeixen les verdures, es deixa coure fins que quedin toves i s'afegeix tot el brou de maceració que es deixa coure fins que s'evapori tot l'alcohol de l'aiguardent (també es pot cremar).
Per acabar la salsa s'hi afegeix la melmelada i la mostassa, es remena tot enèrgicament i es cola per un xinès rebregant bé el residu, es salpebra i es reserva a la calor.
Un cop la salsa llesta es daura el llom en el grill per tot arreu, a l'estil del roastbeef, és a dir sense sal i de manera que quedi per fora molt daurat i per dins cru, es deixa reposar a forn molt suau (90 º C) durant una hora perquè es reparteixin els sucs interns i quedi rosat per dins.
Notes
Acabat del plat: Al moment de servir s'escalfa bé la salsa i davant dels comensals es trinxa el llom, és molt senzill i queda preciós i se serveix senzillament sobre plats preescalfats (és important que estiguin ben calents) amb la salsa per sobre.
Guarnicions: En els plats de caça la guarnició és fonamental, d'una banda per la força del sabor de la carn i de l'altra per estalviar primeres matèries. En aquest plat les castanyes glacejades són ideals, també és compatible amb elles un puré de fruites, pomes, peres, o prunes. Una altra guarnició deliciosa i compatible amb l'anterior és la llombarda estofada i amanida amb vinagre vell i una altra sempre agraïda és la pasta fresca, sobretot els Späzli.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1110 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.