Marmita de bonitol típica de Laredo
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Espanya → Cantabria
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 cebes vermelles
- 2 grans d'all,
- 2 fulles de llorer,
- 4 pebrots verds,
- 2 pebrots choriceros,
- ½ got d'oli d'oliva extra verge,
- 2 cullerades de tomàquet fet,
- 1 quilo de patates,
- 1 quilo de bonítol,
- Aigua ,
- Sal i pebre blanc mòlt.
4 racions
Elaboració
En una cassola es posa l'oli juntament amb les cebes, pebrots verds i els alls, tot pelat i molt picat.
Es posa al foc i es deixa daurar lentament fins que agafi un to torrat.
Es pelen les patates i es piquen en trossos mitjans (entrescades) és a dir començar a tallar el tros i un cop iniciat tirar del ganivet cap amunt que trenqui la patata i es tira a la cassola.
Es van remenant lentament fins que les patates quedin farinoses.
A continuació s'agrega aigua fins que cobreixi les patates, el llorer, els pebrots choriceros, que hauran estat en remull unes 6 hores, un pessic de pebre i la sal necessària.
Netejar el bonitol de pells, espines i parts vermelles i picar a trossets petits.
Quan les patates estiguin cuites s'agrega el bonitol i es deixa coure 5 minuts.
Un cop retirada la cassola del foc s'uneixen les 2 cullerades de tomàquet fet, es deixa reposar 10 minuts i llest per servir
Etiquetes: Bonitol Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2399 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.