Espigalls amb sigrons
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 g de cigrons ja cuits
- 600 g d'espigalls
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 2 grans d'all
- Julivert
- Dos ous durs
4 racions
Elaboració
En aquest cas fem servir els cigrons ja cuits. Si els volguessim coure a casa, cal recordar que els hem de posar en remull com a mínim 12 hores i que són l'únic llegum que cal coure amb aigua calenta, és a dir, les mongetes i llenties es couen amb aigua freda, els cigrons, no; cal esperar que l'aigua bulli i llavors afegir-los-hi.
Escaldem un parell de minuts els espigalls i guardem l'aigua.
Tallem la ceba menuda i la posem a sofregir en una cassola, quan comenci a tornar-se transparent, hi afegim el tomàquet ratllat i l'all i el julivert tallats ben menudets. Esperem uns minuts que el sofregit estigui ben fet i hi tirem els espigalls i una mica d'aigua d'escaldar-los deixem que faci xup-xup, quan siguin ja cuits, hi tirem els cigrons. Deixem que cogui tot junt un parell de minuts, i afegim l'ou dur pelat i talla pel mig. Rectifiquem de sal i ja podem parar el foc. Servir calent.
Notes
Els espigalls són una verdura típica del Garraf; fora de la comarca no són cultivats ni gaire coneguts, tenen un color verd molt intens i un gust suau molt semblant a la col, però la seva textura és molt més fina, semblant a l’espàrrec, és una verdura molt típica d'Itàlia
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3922 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.