Espigalls amb sigrons

Categoria:
Típica de: Suïssa
Dieta: vegetariana
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 800 g de cigrons ja cuits
  • 600 g d'espigalls
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • 2 grans d'all
  • Julivert
  • Dos ous durs

4 racions

Elaboració

En aquest cas fem servir els cigrons ja cuits. Si els volguessim coure a casa, cal recordar que els hem de posar en remull com a mínim 12 hores i que són l'únic llegum que cal coure amb aigua calenta, és a dir, les mongetes i llenties es couen amb aigua freda, els cigrons, no; cal esperar que l'aigua bulli i llavors afegir-los-hi.
Escaldem un parell de minuts els espigalls i guardem l'aigua.
Tallem la ceba menuda i la posem a sofregir en una cassola, quan comenci a tornar-se transparent, hi afegim el tomàquet ratllat i l'all i el julivert tallats ben menudets. Esperem uns minuts que el sofregit estigui ben fet i hi tirem els espigalls i una mica d'aigua d'escaldar-los deixem que faci xup-xup, quan siguin ja cuits, hi tirem els cigrons. Deixem que cogui tot junt un parell de minuts, i afegim l'ou dur pelat i talla pel mig. Rectifiquem de sal i ja podem parar el foc. Servir calent.

Notes

Els espigalls són una verdura típica del Garraf; fora de la comarca no són cultivats ni gaire coneguts, tenen un color verd molt intens i un gust suau molt semblant a la col, però la seva textura és molt més fina, semblant a l’espàrrec, és una verdura molt típica d'Itàlia


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3922 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: