Medallons de tonyina amb tàperes
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 filets de tonyina o de peix espasa de 225 grams cadascun,
- 2 decilitres i ½ de vi blanc sec,
- 1 branqueta de romaní picada ben fina,
- 4 grans d'all finament picats,
- Oli d'oliva per pinzellar,
- 2 cullerades de molla de pa blanc del dia anterior, lleugerament torrada,
- Sal i pebre negre recent mòlt.
- Per amanir
- 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra, la ratlladura fina d'una llimona, 1 cullerada de tàperes, remullades en aigua freda durant 30 minuts i escorregudes.
4 racions
Elaboració
Posar els filets de peix en una safata baixa i asaonarlos al gust amb sal i pebre, afegir el vi, el romaní i l'all, donar-los la volta perquè s'impregnin per ambdós costats i deixar marinar com a mínim durant 1 hora.
Escórrer el peix i assecar amb paper absorbent de cuina, reservar la marinada.
Escalfar una planxa de ferro fos o preescalfar el grill a la posició màxima, pinzellar la planxa amb oli d'oliva i rostir els filets de 6 a 7 minuts per cada costat, segons el gruix, durant el cuinat mullar-los freqüentment amb la marinada reservada. Entre tant preparar l'amaniment, batre en un bol, l'oli d'oliva amb el suc i la ratlladura de llimona, les tàperes i una mica de sal i pebre.
Empolvar la tonyina o peix espasa amb la molla de pa torrada, col · locar en plats preescalfats i amanir amb la salsa preparada.
Es pot servir amb una amanida verda variada.
Notes
En les costes sicilianes es pesca el peix espasa i la tonyina d'excel · lent qualitat, ells representen una especialitat a l'illa. Els medallons són marinats en vi blanc amb romaní i all i rostits es serveixen amb una salsa de tàperes i llimona, dos productes molt abundants a l'illa.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1260 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.