Empanada de bacalla
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- Ou batut
- Salsa de tomàquet per acompanyar
- Per a la pasta
- 500 grams de farina
- 10 grams de llevat
- ½ cullerada de cafè de sal
- Aigua
- 100 grams de mantega
- 2 ous
- Per al farciment
- ½ Kg de bacallà dessalat i esqueixat
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 3-4 grans d'all
- Oli
- Sal
4 racions
Elaboració
Per preparar la pasta, barrejar la farina amb la sal.
Afegeix el llevat dissolt en aigua tèbia, incorpora la mantega a punt de pomada i els ous.
Barreja tot bé, fins aconseguir una massa homogènia i deixa-la reposar tapada durant 30 minuts.
A part, sofregeix en oli a foc lent, la ceba, el pebrot verd i el vermell, tot en juliana, juntament amb els alls trossejats.
S'assaona.
Transcorreguts uns 15 minuts, afegeix el bacallà esqueixat i manteniu-lo al foc 2-3 minuts més saltejant.
Divideix la pasta en dues parts.
Estira bé.
Amb una part folra un recipient (untat amb oli).
Aboca el farciment i tapa amb l'altra part de la massa.
Reserva unes tires per a adornar.
Pinta amb ou batut segellant les vores.
Adorna amb unes tires de massa i pinteu amb ous.
Abans de ficar-la al forn, feu uns petits forats al centre (3 o 4), amb la finalitat que surti el vapor i no pugi.
Posa al forn calent a 180 º C uns 35-40 minuts.
Serveix l'empanada de bacallà acompanyada de la salsa de tomàquet calenta.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1583 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.