Risotto amb ordi pelat
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 50 g de cansalada magre crua
- 1 pastanaga petita
- 1 tros d'api (30-40g)
- 1 porro petit, el blanc i el verd
- 1 gra d'all
- 1 fulla de llorer
- 1 cullerada de mantega
- 150 g d'ordi pelat
- 1 dl de vi blanc
- Aproximadament 1 litre de brou de verdures, bullint
- 2 cullerades de crema de llet
- 3 cullerades de formatge Sbrinz,
- Pebre, sal
2 racions
Elaboració
Talla la cansalada, la pastanaga i l'api a daus petits, talla longitudinalment per la meitat el porro i tallar a tires fires.
Aixafa el gra d'all amb un ganivet ample.
En una paella escalfa la mantega i sense cobrir fregeix la cansalada.
Afegeix les verdures, l'all, el llorer i l'ordi i salteja breument.
Desglaça amb el vi blanc i es deixa bullir mentre es regira.
Es regira constant durant uns 30 - 40 minuts a foc lent fins que l'ordi estigui gairebé cuit.
El brou s'ha d'afegir poc a poc perquè l'ordi estigui gairebé sempre cobert.
L'ordi ha de tenir la consistència de un risotto.
Quan l'ordi estigui al punt afegeix la nata i el formatge sbrinz.
Assaona l'ordi amb sal i pebre, tapa i deixa reposar durant uns 5 minuts abans de servir.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1414 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.