Risotto amb ordi pelat

Ingredients

  • 50 g de cansalada magre crua
  • 1 pastanaga petita
  • 1 tros d'api (30-40g)
  • 1 porro petit, el blanc i el verd
  • 1 gra d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1 cullerada de mantega
  • 150 g d'ordi pelat
  • 1 dl de vi blanc
  • Aproximadament 1 litre de brou de verdures, bullint
  • 2 cullerades de crema de llet
  • 3 cullerades de formatge Sbrinz,
  • Pebre, sal

2 racions

Elaboració

Talla la cansalada, la pastanaga i l'api a daus petits, talla longitudinalment per la meitat el porro i tallar a tires fires.
Aixafa el gra d'all amb un ganivet ample.
En una paella escalfa la mantega i sense cobrir fregeix la cansalada.
Afegeix les verdures, l'all, el llorer i l'ordi i salteja breument.
Desglaça amb el vi blanc i es deixa bullir mentre es regira.
Es regira constant durant uns 30 - 40 minuts a foc lent fins que l'ordi estigui gairebé cuit.
El brou s'ha d'afegir poc a poc perquè l'ordi estigui gairebé sempre cobert.
L'ordi ha de tenir la consistència de un risotto.
Quan l'ordi estigui al punt afegeix la nata i el formatge sbrinz.
Assaona l'ordi amb sal i pebre, tapa i deixa reposar durant uns 5 minuts abans de servir.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1414 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Ma Josep Plazas diu:
Hola,
No dubto que es una recepta estupenda però crec que pot donar peu a confusió pel nom. Si diu vegetal, una s'espera que sigui només vegetal però porta cansalada. Jo la miraré de fer sense i ja us dic
Joan Corminas diu:
Hola Maria Josep !!
Tens tota la raó, podia donar peu a equivocacions el títol d'aquesta recepta, ha estat una mala traducció meva, demano disculpes i ja l'he corregit. A mi personalment m'agraden totes les sopes que porten ordi, es cuina molt a la Suïssa Central. Rep una afectuósa salutació de Joan.c

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: