Rissoto de Espinacs amb Rucula i Tomàquets rostits

Ingredients

  • 1 litre i ½ de brou vegetal
  • 125 grams de mantega
  • 1 ceba picada menuda
  • 1 anxova en sal, sense espines, separada en filets i ben rentada
  • 300 grams d'arròs per risotto
  • 1 decilitre i ½ de vi blanc sec
  • 400 grams de tomàquets cirera madurs
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 200 grams de fulles d'espinacs molt tendres, rentades i escorregudes
  • 50 grams de fulles de rècula fresca
  • Sal marina
  • Pebre negre recent mòlt
  • Formatge parmesà recent ratllat, per a servir.

4 racions

Elaboració

Aboca el brou en un cassó i mantén calent sense que arribi a bullir
En una cassola gran de fons gruixut, fon la meitat de la mantega i ofega la ceba i l'anxova a foc suau (10 minuts), fins que quedi tendre i daurada sense arribar a torrar.
Afegeix l'arròs i remena bé perquè es cobreixi bé de mantega i agafi temperatura .
Agrega el vi i bull a foc viu fins que redueixi i gairebé desaparegui, per evaporar l'alcohol.
Aparta la cassola del foc.
Posa els tomàquets en una safata de forn i rega amb oli d'oliva.
Barreja perquè quedin ben coberts i condimenta amb sal i pebre, cou al forn prees calfat a 200 graus durant 20 minuts o fins que la pell comenci a arrugar, retira del forn i reserva.
Torna a posar el Risotto al foc, escalfa i comença a afegir el brou cassò a cassò, remenant amb suavitat perquè l'arròs absorbeixi gairebé tot el liquid, no deixis que l'arròs s'assequi, afegeix més brou a mesura que sigui necessari, prossegueix fins que l'arròs estigui tendre i cremós, però amb els grans encara ferms.
Aquest process pot durar de 18 a 20 minuts, un moment abans d'acabar el Risotto afegeix els espinacs i la rucola, tasta l'arròs, salpebra i incorpora la resta de la mantega i el formatge parmesà, en aquest moment pots afegir una mica més de brou calent si t'agrada el risotto més solt.
Tapa i deixa reposar un parell de minuts perquè el risotto s'aposenti, el formatge es fongui i les verdures és pochen una mica.
Afegeix els tomàquets amb tot el suc i serveix immediatament.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1925 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Antoni Navarro Cossio diu:
Per a mi es una recepte esplèndida i sobre tot molt ben explicada. Clara, ordenada i entenedora. Be per en Joan C !.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: