Fonoll rostit
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 3 bulbs de fonoll mitjans (600 g),
- 1 llimona sense tractar,
- Sal,
- 1 ceba petita,
- 1 gra d'all,
- 2 cullerades de julivert picat,
- 25 g de formatge Parmesà, finament ratllat
- 20 g de pa ratllat,
- 2 cullerades d'oli d'oliva,
- Pebre acabat de moldre,
- 1 llauna de tomàquets pelats (400 g)
4 racions
Elaboració
Preescalfa el forn a 200 °.
Treu les fulles exteriors dels bulbs de fonoll, neteja i reserva les fulles verdes.
Talla els tubercles per la meitat longitudinalment.
Talla la llimona a rodanxes.
Porta a ebullició l'aigua salada amb les rodanxes de llimona i escalda els bulbs de fonoll 10 min. Retira i escórrer bé.
Mentrestant, pela la ceba i l'all.
Pica finament la ceba, l'all i les fulles verdes del fonoll.
Barreja bé amb el julivert, el formatge parmesà, el pa ratllat i l'oli d'oliva.
Assaona amb sal i pebre.
Afegeix els tomàquets en llauna en una plata resistent al forn i amb una forquilla aixafa bé el tomàquet fins a obtenir un puré.
Afegeix els bulbs de fonoll ben escorreguts, amb les superfícies de tall cap avall sobre els tomàquets i escampa-hi pel damunt, les herbes i la pasta de formatge parmesà.
Rosteix en el forn prees calfat a 180 graus durant uns 25 a 30 minuts o fins que la massa estigui cruixent.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3281 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.