Brioix de Crema
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a la massa:
- 530 g de farina
- 100 g de sucre
- ½ cub de llevat fresc (20 g)
- 250 ml de crema calenta (també es pot fer servir baixa en calories)
- 1 culleradeta de vainilla líquida
- 1 mica de sal
- 2 ous
- 1 clara d'ou
Per estendre:
- 1 rovell d'ou
- 1 cullerada de llet
Per escampar:
- 2 cullerades d'ametlles filetejades
12 racions
Elaboració
Per a la massa:
Barreja i pasta, el sucre, el llevat, la crema calenta, la vainilla liquida, la sal, els dos ous i la clara d’ou,
Posa la massa en un bol, cobreix i deixa llevar durant aproximadament 1 hora en un lloc càlid.
Col·loca la massa sobre una superfície enfarinada i pasta de nou a mà, estén, amb el corró de cuina en un rectangle i enrotlla des del costat llarg.
Talla en rodanxes gruixudes d'aproximadament 1 a 1,5 cm.
Col·loca les rodanxes, ben alineades, en una forma rodona forrada amb paper fosforitzat. (veure foto)
Cobreix de nou i deixa, que pugi durant aproximadament 1 hora en un lloc càlid.
Per estendre:
Bat els rovells d'ou amb la llet junts i pinzella tota la superfície del brioix
Per escampar:
Escampa pel damunt les ametlles filetejades.
Col·loca en el forn preescalfat a 180 graus i cou durant 20-25 minuts.
Quan enrotlles la massa, pots fer un farcit amb què mes t’agradi
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2140 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.