Sopa de Patates i Bacallà
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 250 g bacallà (bacallà sec)
- 5 dents d'all
- 2 branquetes de farigola
- ½ litres de llet
- 1 escalunya
- 1 cullerada de mantega
- 500 g de patates, farinoses
- 50 ml Noilly Prat (vermut sec)
- 100 ml de vi blanc
- 800 ml brou de peix
- 100 g de nata
- 60 ml d'oli d'oliva
- 4 cullerades de crema de llet
- 20 grams d'ous de salmó
- Sal Maldon
4 racions
Elaboració
Remulla el bacallà almenys 24 hores, canvia l'aigua dues vegades al dia.
Talla el bacallà a trossos, posa en una cassola petita, junt amb la llet, i la farigola, cou duran 15 minuts a baixa temperatura (80 graus), fins que estigui suau.
Mentrestant, pela les patates i talla en trossos grans.
Fregeix, en la mantega fins que estiguin transparents, l'escalunya picada i el gra d'all finament picat fins que es tornin transparents.
Posa la farigola ben picada i 4 alls picats en una cassola i cou durant 15 minuts amb el foc suau.
Sofregeix l'escalunya i un gra d’all amb la mantega fins que estigui transparent.
Desglaça amb el vermut i el vi blanc i deixa coure una mica, afegeix el brou de peix i les patates, i cou fins que les patates estiguin toves.
Treu el bacallà de la llet i deixar refredar una mica.
Elimina les espines i la pell del bacallà i esqueixa a trossos petits.
Reserva els talls més bonics.
Fes un puré amb el bacallà, la meitat de llet, la crema i l’oli d'oliva, el puré el pots diluir, amb més o menys llet.
Assaona al gust amb sal.
Munta la nata.
Barreja la sopa amb la nata.
Omple els vols, prèviament escalfats amb la sopa ben calenta i un tall de bacallà, serveix la sopa i decora amb una mica d'oli d'oliva, els ous de salmó i si vols amb herbes fresques.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1096 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.