Pastís del Bosc Negre en gots

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Bescuit de xocolata:

  • 50 g de xocolata negra
  • 2 rovells d'ou
  • 60 g de sucre
  • 2 clares d'ou
  • 50 g de farina
  • 30 g de mantega

Farcit de Cirera:

  • Escorregut, 100 g de guindes, d'un got o una llauna
  • 1 ½ dl de suc de les cireres
  • Mitja culleradeta de maizena
  • 2 cullerades de Kirsch

Crema:

  • 30 g de sucre glacé
  • ½ paquet d'estabilitzador de crema
  • 2,5 dl de crema
  • 100 g de iogurt natural.

Servir:

  • 20 g d'encenalls de xocolata

4 racions

Elaboració

Preescalfa el forn a 200 graus.
Prepara un full de paper d'enfornar.
Prepara 4 gots de, postra.

Bescuit de xocolata:

Trenca la xocolata a trossos i fon en un bany d'aigua calenta.
Bat els rovells amb 40 g de sucre fins que estigui suau.
Bat les clares, afegeix la resta del sucre (20 g) a poc a poc, continua batent fins que obtinguis una massa brillant, i sòlida.
En un cassó, fon la mantega.
Regira la xocolata fosa en la crema de rovell d'ou, agrega la farina i la mantega fosa i barreja acuradament.
Afegeix ⅓ de les clares d'ou amb la barreja de pastís. Mescla bé, amb cura, agrega la resta de les clares d'ou batudes amb moviments envoltants de sota a sobre.
Aboca la barreja de pastís immediatament a la safata folrada amb paper de forn i dissemina en un rectangle de 30 x 20 cm.
Enforna i cou a 200 graus, a la segona ranura més baixa, durant uns 10 minuts.
Deixa refredar.

Farcit de cirera:

Escorre les cireres en un tamís, reserva, 2 decilitres i mig de suc.
En una cassola petita aboca el suc de les cireres a la maizena.
Bull el suc, tot remenant, fins que espesa.
Retira del foc, afegeix les cireres i el Kirsch i deixa refredar.

Crema:

Barrejar el sucre, glacé amb l'estabilitzador, bat la crema a punt de neu, que quedi dura, agrega el sucre, glaç a poc a poc i mescla, finalment barreja el iogurt a la barreja

Servir:

Una vegada el bescuit és fet, talla 8 cercles de la grandària dels gots.
Col·loca en el fons dels gots de postres un cercle de bescuit, a sobre, la meitat de les cireres y al damunt posa la meitat de la crema, repeteix una segona capa, amb el cercle de bescuit, les cireres i acaba amb la resta de crema
Reserva, fins al moment de servir, a la nevera.
Per servir, col·loca al damunt de cada got els encenalls de xocolata.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2157 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: