Pastís del Bosc Negre en gots
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Bescuit de xocolata:
- 50 g de xocolata negra
- 2 rovells d'ou
- 60 g de sucre
- 2 clares d'ou
- 50 g de farina
- 30 g de mantega
Farcit de Cirera:
- Escorregut, 100 g de guindes, d'un got o una llauna
- 1 ½ dl de suc de les cireres
- Mitja culleradeta de maizena
- 2 cullerades de Kirsch
Crema:
- 30 g de sucre glacé
- ½ paquet d'estabilitzador de crema
- 2,5 dl de crema
- 100 g de iogurt natural.
Servir:
- 20 g d'encenalls de xocolata
4 racions
Elaboració
Preescalfa el forn a 200 graus.
Prepara un full de paper d'enfornar.
Prepara 4 gots de, postra.
Bescuit de xocolata:
Trenca la xocolata a trossos i fon en un bany d'aigua calenta.
Bat els rovells amb 40 g de sucre fins que estigui suau.
Bat les clares, afegeix la resta del sucre (20 g) a poc a poc, continua batent fins que obtinguis una massa brillant, i sòlida.
En un cassó, fon la mantega.
Regira la xocolata fosa en la crema de rovell d'ou, agrega la farina i la mantega fosa i barreja acuradament.
Afegeix ⅓ de les clares d'ou amb la barreja de pastís. Mescla bé, amb cura, agrega la resta de les clares d'ou batudes amb moviments envoltants de sota a sobre.
Aboca la barreja de pastís immediatament a la safata folrada amb paper de forn i dissemina en un rectangle de 30 x 20 cm.
Enforna i cou a 200 graus, a la segona ranura més baixa, durant uns 10 minuts.
Deixa refredar.
Farcit de cirera:
Escorre les cireres en un tamís, reserva, 2 decilitres i mig de suc.
En una cassola petita aboca el suc de les cireres a la maizena.
Bull el suc, tot remenant, fins que espesa.
Retira del foc, afegeix les cireres i el Kirsch i deixa refredar.
Crema:
Barrejar el sucre, glacé amb l'estabilitzador, bat la crema a punt de neu, que quedi dura, agrega el sucre, glaç a poc a poc i mescla, finalment barreja el iogurt a la barreja
Servir:
Una vegada el bescuit és fet, talla 8 cercles de la grandària dels gots.
Col·loca en el fons dels gots de postres un cercle de bescuit, a sobre, la meitat de les cireres y al damunt posa la meitat de la crema, repeteix una segona capa, amb el cercle de bescuit, les cireres i acaba amb la resta de crema
Reserva, fins al moment de servir, a la nevera.
Per servir, col·loca al damunt de cada got els encenalls de xocolata.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2157 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.