Costelles de vedella amb salsa romesco

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Salsa romesco:

  • 1 cabeça d'alls
  • 400 grams de pebrots vermells
  • 400 grams de tomàquets
  • 50 grams de pa dur
  • 30 grams d'ametlles pelades
  • 30 grams d'avellanes
  • Sal, pebre
  • 1/2 dl d'oli d'oliva
  • 3 cullerades de vinagre de xerès
  • Pebre vermell de la Vera.

Costelles:

  • 4 costelles de vedella d'uns 250 grams cada una
  • Flor de sal

4 racions

Elaboració

Salsa romesco:

Preescalfa el forn a 220 graus.
Talla la cabeça d’alls per la meitat.
Col·loca els pebrots i els tomàquets en una safata de forn folrada amb paper per enfornar i posa al centre del forn, i cou durant uns 30 minuts.
Talla el pa en trossos grans i agrega a la safata, les ametlles, les avellanes i les verdures i cou uns altres 10 minuts.
Retira del forn i deixar refredar.
Estira el tronc dels pebrots encara tebis i treu les llavors.
Pela els pebrots i els tomàquets.
Premsa els alls i elimina la pell.
Tritura tot junt amb l’oli i el vinagre, i condimenta amb sal, pebre i pebre vermell de la Vera.

Costelles:

Preescalfa el grill i cuina les costelles a punt rosa, aproximadament uns 15 a 20 minuts amb foc mitjà a foc alt.
Passat el tems de cocció de les costelles col·loca la carn als costats del grill i deixa reposar 5 minuts.
Escampa flor de sal per damunt de la carn i serveix amb salsa romesco.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1308 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Joan, si vas a les meves receptes, podràs veure com fem el romesco a la Costa Daurada, ja que és una mica diferent i més pràctic. Rep una abraçada. Quim.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: