Calamars a la planxa amb vinagreta de tomàquet
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per grill
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 calamars a 350 grams cada un
- 2 llimones
- 2 grans d'all
- 3 cullerades de salsa de soja
- 3 tomàquets grans
- 1 ceba vermella
- 1 xili petit
- ½ manat de coriandre
- 2 cullerades d’oli
- Sal, pebre
- 300 grams de cabdells d’amanida mini
4 racions
Elaboració
Separa els tentacles i el cap del mantell dels calamars
Treu la ploma o canya
Renta el mantell i dóna la volta per neteja l’interior
Treu la pell de color porpra que envolta el mantell.
Talla els tentacles sota dels ulls.
Pressiona el pic o boca fora.
Fes unes incisions sobre el mantell en forma de rombes.
Prem les llimones.
Pica l'all ben fi.
Barrejar, en un bol, la meitat del suc de llimona, amb l'all i la soja, afegeix els calamars i deixa marinar durant uns 30 minuts.
Fes uns talls en forma de creu als tomàquets i submergeix en aigua bullent, fins que la pell es desprengui, esbandeix en aigua freda, pela, talla a quarts i elimina les llavors, tralla a cuadrets petits.
Pica la ceba i el coriandre, talla el xili en cercles. Barreja tot amb la meitat de l'oli i el suc de llimona restant. Assaona amb sal i pebre, i talla els cabdells d’amanida mini al llarg a quarts.
Pinzella amb la resta d’oli els mantells dels calamars i els cabdells d’amanida mini, assaona amb sal i pebre.
Grilla els calamars a banda i banda durant uns 5 minuts a foc alt, i els últims 2 minuts grilla els quarts, marinats, de cabdells d’amanida mini.
Serveix els calamars i els cabdells d’amanida mini amb la vinagreta de tomàquet.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1924 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.