Terrina de vedella amb gruyère i salsa de xampinyons
Categoria:
Altres
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per a 1 motlle de terrina de contingut al voltant del 8 dl
- 2 cullerades de mantega, per el motlle
- 8 llesques de pit de vedella d'1 a 2 mm de gruix, cadascuna i d'aproximadament d’uns 40 grams i 20 cm de llargada.
Farciment:
- 2 cullerades de mantega
- 2 grans d'all picats
- 100 g d'api picat
- 250 g de formatge Gruyère ratllat
- 6 cullerades de julivert picat
- 100 g de pa blanc sec sense crosta, picat
- 4 ous
- Sal i pebre
- 100 g de pastanagues, cuites i tallades al llarg
Salsa de Xampinyons:
- 200 g de xampinyons frescos o bolets
- Mantega
- 1 escalunya, picada
- 1 les fulles d’una branqueta de farigola
- 1 bric de crema de 180 g
- 1 raig de suc de llimona
- Sal i Pebre.
6 racions
Elaboració
Farcimen:
Escampa la mantega al motlle i folra amb paper fosforitzat
Col·loca les llesques de carn en la forma de manera que se superposin lleugerament
Fon la mantega en una paella i sofregeix a foc lent l’all i l’api.
Afegeix el formatge Gruyère, el julivert, el pa i els ous, i barreja, assaona al gust i reserva.
Omple alternativament la barreja reservada i les tires de pastanagues en la forma, posa les llesques de carn a la part superior.
Posa la terrina en el forn prees calfat a 180 graus, i cou durant uns 30 a 40 minuts.
Retira i deixa reposar 10 minuts.
Per a la salsa:
Fregeix a foc lent, en la mantega, els xampinyons tallats a tires i les escalunyes.
Afegeix la farigola i salta.
Desglaça amb la crema de llet i cuina a foc lent fins que la salsa estigui lleugerament espessa. Assaona amb el suc de llimona, sal i pebre.
Desemmotlla la terrina, talla a rodanxes i serveix amb la salsa de fongs, en plats calents.
Si vols pots afegir 2 ous dussos al farciment.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
950 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.