Dolç de cruixent amb crema de llimona i mango
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Cruixent:
- 40 g de farina blanca
- 1 cullerada de sucre
- 1 mica de sal
- 1 mica de pols de cardamom
- 1 cm de gingebre, ratllat
- Una mica de pell de llimona ratllada
- 20 g de mantega, freda.
Mango marinat:
- 1 llimona orgànica,
- 2 cullerades de sucre
- 2 cullerades d'aigua
- 2 rodanxes de gingebre
- 1 brot de bàlsam de llimona (melissa)
- 1/2 mango, en cubs petits
- 2 culleradetes de suc de llimona.
Crema:
- 100 g de crema fresca
- 2 cullerades de confitura de llimona i llima
- 1 dl de crema, batuda
Per servir:
- Unes fulles de melissa i cruixent reservat.
2 racions
Elaboració
Cruixent:
Barreja la farina i tots els ingredients fins i incloent la pell de llimona en un bol, afegeix la mantega, frega amb els dits per obtenir una massa grumollosa.
Posa el cruixent en una safata folrada amb paper d'enfornar.
Enforna uns 10 minuts, enmig del forn preescalfat a 180 graus, i reserva.
Mango marinat:
Bull el sucre, l'aigua, el gingebre i llimona en una cassola, uns 10 minuts.
Deixa en fusionar i aboca a través d'un tamís.
Afegeix el mango tallat a cuadrets i el suc de llimona i deixa en fusionar, aproximadament uns 10 min.
Crema:
Barreja la crema fresca amb la melmelada de llimona i agrega la crema de llet, barreja bé.
Serveix:
Posa la meitat de la crema en els gots, a sobre, el marinat de mango, i al damunt la crema restant, decora amb el cruixent reservat i unes fulles de melissa.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2149 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.