Flam salat d'absenta amb gambes
Categoria:
Amanides i plats freds
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Flams:
- 3 dl de llet
- 1 dl de crema
- 3 ous
- ½ culleradeta de Flor de sal
- Nou moscada
- 2 cl d'absenta.
Decoració:
- 4 motlles per forn a 1,5 dl
- 4 gambes pelades
- 1 cullerada d'oli
- 1 cullerada d'absenta
- Flor de sal
- 1 petit fonoll incloent el verd
- 1 cullerada d'oli de nou o d'avellana.
4 racions
Elaboració
Flams:
Preescalfa el forn a 150 graus.
Pels flams, bat la llet, la nata i els ous fins a obtenir una crema homogènia.
Condimenta amb sal, nou moscada i l'absenta.
Aboca en els motlles.
Posa els motlles en una font per forn, agrega aigua calenta fins a cobrir ¾ de les formes i forneja en el forn preescalfat durant uns 45 minuts.
Es cuinen fins que quan punxis la massa, amb un ganivet, surti net.
Deixa refredar per complet en els motlles.
Decoració:
Abans de servir, posa una gamba pelada en un pinxo de fusta, fregeix en oli a foc mitjà durant 2 a 3 minuts, assaona amb sal i perfuma amb l'absenta, reserva i deixa refredar.
Talla finament el fonoll i les fulles i perfuma amb l'oli de nous o avellanes.
Distribueix l'amanida de fonoll per sobre dels flams i al damunt el pinxo de gamba.
Serveix en els mateixos, motlles.
Notes
Es un plat per entrada
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2304 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.