Crema de vainilla amb maduixes i ruibarbre

Ingredients

Per a 4 gots o copes de vidre:

  • 350 grams de ruibarbre
  • 4 cullerades de sucre
  • ½ llimona orgànica, la ratlladura i 1 cullerada de suc.

Per a la crema de vainilla:

  • 1 ou
  • 1 cullerada de Maizena
  • 3 dl de llet
  • 1 beina de vainilla
  • 250 grams de maduixes
  • 8 melindros a trossos.

4 racions

Elaboració

Prepara el ruibarbre i talla en trossos petits.
Bull juntament amb el sucre, la ratlladura de llimona i el sucre en un cassó, agita suaument.
Cuina a foc lent de 2 a 3 minuts o fins a obtenir una compota i deixa refredar.

Crema de vainilla:

Per a la crema, agita vigorosament amb un batedor de mà, en un cassó petit, l'ou i el sucre.
Agrega la Maizena barrejada amb la llet freda.
Talla la beina de vainilla longitudinalment, raspa la medul·la i afegeix a la barreja.
Remena constantment, i porta a ebullició.
Una vegada que la crema espessí una mica, passa-la a través d'un tamís a un recipient i cobreix immediatament amb un full transparent de cuina a fi que no es formi una pell pel damunt.
Deixa refredar.
Col·loca en quatre copes de postres, de forma alterna, una capa de compota de ruibarbre, una de galetes aixafades a trossos, una de maduixes tallades a daus i al damunt una última capa de crema de vainilla.
Adorna amb uns trossos de maduixa i reserva al voltant de 2 hores a la nevera.


Recepta de cuina de Crema de vainilla amb maduixes i ruibarbre
Recepta de cuina de Crema de vainilla amb maduixes i ruibarbre

Aixo es el ruibarbe

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2346 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: