Mousse de mató amb salsa de mel i llimona

Ingredients

  • 4 a 6 gots o motlles (en total amb un contingut de 9 dl).

Quark mousse:

  • 2 rovells d'ou
  • 75 grams de sucre
  • 1 dl de crema
  • ½ culleradeta d'agar-agar
  • 500 grams de mató, baix en greix
  • 2 clares d'ou, batudes.

Salsa:

  • 1,25 dl de vi blanc, per exemple, moscatell o suc de raïm
  • 3 a 4 cullerades de mel
  • ½ beina de vainilla, el marc rascat
  • 30 grams de mantega, freda
  • La ratlladura d'una llimona
  • Tires de pell de llimona per decorar.

4 racions

Elaboració

Mousse:

Bat els rovells d'ou i el sucre fins que la barreja estigui suau i esponjosa.
Sense deixar, de remoure, cou la crema i l'agar-agar durant 1-2 minuts o fins que faci bombolles, immediatament barreja, junt amb el mato.
Agrega a la barreja dels rovells i sucre.
Posa un moment en el refrigerador perquè espessí lleugerament.
Agrega acuradament les clares batudes i omple els gots o motlles, cobreix i reserva en el refrigerador, com a mínim de 2 a 5 hores perquè espasi.

Salsa:

Cou a foc lent el vi o suc de raïm, junt amb la mel i la vainilla, durant 5 a 10 minuts. Barreja a la salsa, la mantega en trossos petits, remenant constantment, i assaona amb la ratlladura de llimona.
Aboca la salsa en els motlles, i guarneix amb unes tires de pell de llimona.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2600 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: