Mousse de mató amb salsa de mel i llimona
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Mousse
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 a 6 gots o motlles (en total amb un contingut de 9 dl).
Quark mousse:
- 2 rovells d'ou
- 75 grams de sucre
- 1 dl de crema
- ½ culleradeta d'agar-agar
- 500 grams de mató, baix en greix
- 2 clares d'ou, batudes.
Salsa:
- 1,25 dl de vi blanc, per exemple, moscatell o suc de raïm
- 3 a 4 cullerades de mel
- ½ beina de vainilla, el marc rascat
- 30 grams de mantega, freda
- La ratlladura d'una llimona
- Tires de pell de llimona per decorar.
4 racions
Elaboració
Mousse:
Bat els rovells d'ou i el sucre fins que la barreja estigui suau i esponjosa.
Sense deixar, de remoure, cou la crema i l'agar-agar durant 1-2 minuts o fins que faci bombolles, immediatament barreja, junt amb el mato.
Agrega a la barreja dels rovells i sucre.
Posa un moment en el refrigerador perquè espessí lleugerament.
Agrega acuradament les clares batudes i omple els gots o motlles, cobreix i reserva en el refrigerador, com a mínim de 2 a 5 hores perquè espasi.
Salsa:
Cou a foc lent el vi o suc de raïm, junt amb la mel i la vainilla, durant 5 a 10 minuts. Barreja a la salsa, la mantega en trossos petits, remenant constantment, i assaona amb la ratlladura de llimona.
Aboca la salsa en els motlles, i guarneix amb unes tires de pell de llimona.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2600 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.