Crema Bienmesabe

Ingredients

  • 4 cullerades d'ametlles senceres
  • 6 cullerades de sucre
  • 100 grams d'ametlles moltes, pelades i mòltes
  • 2 dl d'aigua
  • 100 grams de sucre
  • ½ culleradeta de canyella
  • 2 rovells d'ou
  • 1 dl de nata líquida
  • 100 grams de mascarpone
  • 2 cullerades de vi Màlaga

4 racions

Elaboració

Pel crocant, talla les ametlles senceres a ser possible al llarg.
Posa en una paella junt amb el sucre i cuina fins que les ametlles es
caramel·litzen.
Col·loca el crocant en una safata folrada amb paper de forn i deixa refredar.
Rosteix a foc lent les ametlles moltes, fins que es tornin d'un color uniforme.
Barreja l'aigua i el sucre i bull fins que el líquid quedi en un xarop.
Deixa refredar una mica.
Barreja lentament, les ametlles moltes i la canyella i sense deixar de remenar mescla, a poc a poc, amb el xarop.
Deixa refredar la massa obtinguda.
Bat els rovells d'ou i sense deixar d'agitar barreja amb la massa preparada.
Calenta novament i agita constantment fins que espesseixi, però no es formin grumolls.
Deixa refredar i refrigera la massa a la nevera.
Just abans de servir, bat la crema a punt de neu i barreja amb el mascarpone i el vi de Màlaga.
Separa una mica de la barreja a part.
Barreja la resta amb la meitat de la massa d'ametlles.
Reparteix l'altra meitat en els gots, al damunt, la crema de Mascarpone i ametlles, i escampa pel damunt uns tossos de crocant.
Serveix tret de la nevera.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2198 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Joan Corminas diu:
Avui Diumenge (5 de febrer del 2017) he fet, el postra "Bien me sabe", la pròxima vegada suprimiré el crocant i substituiré per ametlla torrada i triturada, això perquè era un xic massa dolc.
Amb una forta abraçada Joan.c

Afegir comentari
 

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: