Llenties al forn
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 10 grams de bolets porcini assecats
- 4 cullerades d'oli d'oliva, més una per a la tassa
- 1 escalunya petita picada
- ½ ceba mitjana picada
- 450 grams de bolets frescos nets
- Sal i pebre
- 100 grams de llenties
- 100 g d'arròs per risotto
- 1 fulla de llorer
- Brou de verdures
- 50 a 80 grams de formatge pecorino o parmesà
- Un grapat de castanyes torrades (opcional)
- 1 a 3 culleradetes de pasta de tòfona (opcional)
4 racions
Elaboració
Remulla els fongs en aigua calenta durant uns 10 minuts.
Escalfa l'oli en una paella i afegeix la ceba i l'escalunya.
Deixa sofregir 10 minuts o fins que prenguin un color marró.
Talla els xampinyons a rodanxes o cubs i afegeix a la ceba.
Escorre els fongs, talla, i afegeix al sofregit.
Reserva l'aigua del remull.
Salta durant 5 minuts i assaona amb sal i pebre.
Agrega les llenties, remou i afegeix l'aigua reservada, juntament amb el brou, de manera que la quantitat sigui aproximadament la meitat d'un got, i cuina fins que les llenties estiguin cuites.
Quan faltin 15 minuts per acabar la cocció de les llenties, agrega l'arròs, remena bé, afegeix la fulla de llorer, juntament amb suficient brou per cobrir al ras tots els ingredients.
Cobreix i cuina uns 15 minuts, remenant suaument de tant en tant.
Comprova la cocció i si encara les llenties o l'arròs no estan al punt, afegeix més brou i continua la cocció sense cobrir.
Quan el guisat sigui cremós, afegeix la meitat del formatge i la pasta de tòfona, si la utilitzes.
Assaona amb sal i pebre.
Transfereix a una safata per forn greixada, escampa el formatge restant pel damunt i posa al forn, sota el grill, fins que el formatge formi una crosta ben daurada.
Serveix aquestes llenties amb les castanyes torrades picades grosserament.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2544 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.