Gratinat de salsifís i patates
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Salsifís:
- 500 grams de salsifís
- 1 cullerada de suc de llimona
- 300 grams de patates seroses
- 1 cullerada d’a nous
- 100 grams de formatge Raclet
- 2 cullerades de cibulet.
Cobertura:
- 2 rovells d'ou
- 180 grams de crema agra
- Sal
- Pebre del molí
- Nou moscada.
4 racions
Elaboració
.
Salsifís:
Frega bé, amb guants sota l'aigua corrent, els salsifís.
Ruixa amb aigua bullent, pela i talla obliquament en rodanxes fines.
Bull en aigua salada amb suc de llimona, uns 10 minuts.
Escorre en un tamís i esbandeix amb aigua freda.
Pela les patates, talla en rodanxes fines i blanqueja en aigua bullen.
Cobertura:
Barreja els rovells d'ou amb la crema agra, condimenta amb sal, pebre i nou moscada.
Greixa amb mantega una forma de porcellana.
Aixafa les nous, que quedin a trossos més aviat grossos i talla el formatge en cubs.
Posa les patates i els salsifís preparats, a la forma de porcellana greixada i barreja bé.
Distribueix per sobre, la barreja cobertura, i al damunt les nous aixafades i els cubs de formatge
Gratina durant uns 25 minuts o fins que prengui un bonic color daurat.
Retira i reparteix per tota la superfície el cibulet tallat a petits tubs.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1234 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.