Gratinat de prunes amb merenga de cacau
Categoria:
Postres i dolços
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Prunes:
- 600 grams de prunes, tallades en meitats i sense pinyols
- 2 a 3 cullerades de sucre
- ½ culleradeta de canyella en pols
- 1 pessic de clavell, de cardamom, de gingebre i de coriandre
- Alguns flocs de mantega.
Merenga de cacau:
- 2 clares d'ou
- 1 pessic de sal
- 80 grams de sucre
- 2 cullerades de cacau en pols
- Sucre en pols per decorar.
4 racions
Elaboració
Prunes:
Omple la fruita en gots.
Barreja el sucre i les espècies i espolsa pel damunt de la fruita.
Agrega uns flocs de mantega, per sobre.
Col·loca els gots en la safata del forn, tapa i posa al mig del forn.
Escalfa el forn a 200 graus, i gratina de 20 a 30 minuts.
Merenga de cacau:
Bat les clares d'ou amb la sal.
Agrega el sucre i segueix batent fins que les clares siguin ben compactes i brillin.
Afegeix el cacau i mescla bé, omple la merenga en un sac de pastel er.
Retira els gots del forn, treu la tapa i distribueix la merenga per sobre.
Col·loca la safata amb els gots, altra vegada en el forn i gratina, durant 8 a 10 minuts.
Retira els gots del forn, i espolsa el sucre en pols, pel damunt, en el moment de servir.
Si t'agrada, serveix els gots amb una bola de gelat de vainilla.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1554 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.