Xicoires gratinades

Ingredients

  • 8 xicoires (aproximadament 1 kg)
  • Aigua salada, bullint
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 50 g de tomàquets secs en oli
  • 1 dent d'all
  • 2,5 dl de crema completa
  • ½ remet de cerfull
  • 2 cullerades de Sbrinz ratllat.
  • Sal i pebre, segons calgui

4 racions

Elaboració

Talla longitudinalment les xicoires.
Cuina amb aigua salada, i suc de llimona, durant uns 5 minuts a foc lent, retira-les i escorre.
Escorre els tomàquets, pela l'all, talla a la meitat, i junt amb la crema fes bullir a la mateixa paella
Posa tot en una tassa de mesurar i fes un puré.
Talla ben fi el cerfull, afegeix a la barreja junt amb el formatge, i assaona al gust.
Col·loca les xicoires, una al costa de l'altre en una safata d'aproximadament 2 litres
per al forn, ben greixada, i reparteix la salsa pel damunt.
Cuina uns 15 minuts al mig del forn preescalfat a 220 graus.
En lloc de tomàquets secs pots utilitzar olives verdes o negres.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1007 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: