Xicoires gratinades
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 8 xicoires (aproximadament 1 kg)
- Aigua salada, bullint
- 2 cullerades de suc de llimona
- 50 g de tomàquets secs en oli
- 1 dent d'all
- 2,5 dl de crema completa
- ½ remet de cerfull
- 2 cullerades de Sbrinz ratllat.
- Sal i pebre, segons calgui
4 racions
Elaboració
Talla longitudinalment les xicoires.
Cuina amb aigua salada, i suc de llimona, durant uns 5 minuts a foc lent, retira-les i escorre.
Escorre els tomàquets, pela l'all, talla a la meitat, i junt amb la crema fes bullir a la mateixa paella
Posa tot en una tassa de mesurar i fes un puré.
Talla ben fi el cerfull, afegeix a la barreja junt amb el formatge, i assaona al gust.
Col·loca les xicoires, una al costa de l'altre en una safata d'aproximadament 2 litres
per al forn, ben greixada, i reparteix la salsa pel damunt.
Cuina uns 15 minuts al mig del forn preescalfat a 220 graus.
En lloc de tomàquets secs pots utilitzar olives verdes o negres.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1007 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.