Xicoires estofades

Ingredients

  • 6 xicoires, grans
  • 80 grams de sucre
  • 50 grams de mantega
  • 3 dl brou vegetal
  • 2 dl de vi blanc
  • 2 taronges, pela ratllada i suc
  • 1 llimona, suc
  • 150 grams de formatge Gorgonzola, tallat en cubs
  • 1 cullerada d'avellanes torrades, picades gruixudes
  • Sal, pebre

4 racions

Elaboració

Preescalfa el grill del forn a 200 graus.
Talla la xicoira longitudinalment en dues meitats, talla la tija central en forma de falca, sense que sedassegin.
En una safata de forn (Brasilera) caramel·litza el sucre amb 1 cullerada d'aigua, afegeix la mantega, el brou, el vi blanc, el suc de taronja i el de llimona.
Col·loca les xicoires a la safata, cobreix amb una tapa i cuina a foc lent durant uns 10 a 15 minuts.
Estén els cubs de formatge gorgonzola sobre les xicoires.
Enforna i gratina fins que el formatge es fongui.
Serveix en plats, adorna amb pela ratllada de taronja i avellanes picades.
Salpebre al gust i serveix immediatament.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1049 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: