Xicoires estofades
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 xicoires, grans
- 80 grams de sucre
- 50 grams de mantega
- 3 dl brou vegetal
- 2 dl de vi blanc
- 2 taronges, pela ratllada i suc
- 1 llimona, suc
- 150 grams de formatge Gorgonzola, tallat en cubs
- 1 cullerada d'avellanes torrades, picades gruixudes
- Sal, pebre
4 racions
Elaboració
Preescalfa el grill del forn a 200 graus.
Talla la xicoira longitudinalment en dues meitats, talla la tija central en forma de falca, sense que sedassegin.
En una safata de forn (Brasilera) caramel·litza el sucre amb 1 cullerada d'aigua, afegeix la mantega, el brou, el vi blanc, el suc de taronja i el de llimona.
Col·loca les xicoires a la safata, cobreix amb una tapa i cuina a foc lent durant uns 10 a 15 minuts.
Estén els cubs de formatge gorgonzola sobre les xicoires.
Enforna i gratina fins que el formatge es fongui.
Serveix en plats, adorna amb pela ratllada de taronja i avellanes picades.
Salpebre al gust i serveix immediatament.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1049 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.