Pesto de romanesco

Ingredients

  • 15 grams de pinyons
  • 30 grams de formatge pecorino
  • 1 dent d'all
  • ½ remet d'alfàbrega
  • 40 grams d'oli d'oliva (4 cullerades)
  • Sal i pebre
  • 500 grams de Romanesco
  • 10 grams de suc de llimona (1 cullerada)

1 racions

Elaboració

Torra els pinyons en una paella sense greix, fins que agafin un color daurat,
Deixa refredar.
Tallar el pecorino en daus de 2 cm.
Pela i talla a la meitat els alls.
Tritura tot i coloca en un casso.
Renta l'alfàbrega i aseca, separa les fulles i afegeix a la barreja de pecorí.
Tritura tot, durant 5 segons.
Empèny la barreja amb la espàtula de les vores, del casso, cap aball, afegeix l’oli i remena be.
Assaona el pesto amb ½ culleradeta de sal i ¼ de culleradeta de pebre, pasa el conjunt en un bol.
Neteja, renta i divideix el romanèsco en flors tosques, posa en un casso, afegeix 5 grams de sal i agrega ½ litre d'aigua.
Bull el romanesco durant 20 minuts o fins que estigui al dente.
Afegeix el romanèsco amb el pesto i tritura fins a obtindre un pure, no massa fi.
Condimenta amb sal, pebre i suc de llimona i serveix.
Aquest pesto es mol apropiat per plats de qualsevol pasta, peix o saltimboca.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1588 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: