Pesto de romanesco
Categoria:
Salses
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 15 grams de pinyons
- 30 grams de formatge pecorino
- 1 dent d'all
- ½ remet d'alfàbrega
- 40 grams d'oli d'oliva (4 cullerades)
- Sal i pebre
- 500 grams de Romanesco
- 10 grams de suc de llimona (1 cullerada)
1 racions
Elaboració
Torra els pinyons en una paella sense greix, fins que agafin un color daurat,
Deixa refredar.
Tallar el pecorino en daus de 2 cm.
Pela i talla a la meitat els alls.
Tritura tot i coloca en un casso.
Renta l'alfàbrega i aseca, separa les fulles i afegeix a la barreja de pecorí.
Tritura tot, durant 5 segons.
Empèny la barreja amb la espàtula de les vores, del casso, cap aball, afegeix l’oli i remena be.
Assaona el pesto amb ½ culleradeta de sal i ¼ de culleradeta de pebre, pasa el conjunt en un bol.
Neteja, renta i divideix el romanèsco en flors tosques, posa en un casso, afegeix 5 grams de sal i agrega ½ litre d'aigua.
Bull el romanesco durant 20 minuts o fins que estigui al dente.
Afegeix el romanèsco amb el pesto i tritura fins a obtindre un pure, no massa fi.
Condimenta amb sal, pebre i suc de llimona i serveix.
Aquest pesto es mol apropiat per plats de qualsevol pasta, peix o saltimboca.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1588 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.