Coca de bròquil
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per 1 safata de 12 x 25 cm
Coca:
- 50 grams de pinyons
- 250 grams de farina
- Una punta de ganivet de llevat en pols
- 1 cullerada de sal
- 150 grams de mantega
- 1 cullerada de vinagre de vi blanc
- 3 cullerades d'aigua
Cobertura:
- 2 dl crema
- 3 ous
- Sal
- Pebre
- Mantequilla per greixar la safata per el forn i treballar la massa
- Farina
- 20 grams de pa ratllat
- 200 grams de bròquil congelat, descongelat abans de l'ús
4 racions
Elaboració
Coca:
Pique els pinyons lleugerament en una paella sense greix .
Deixe refredar, i tritura ben fi en la picadora.
Col·loca en un bol,els pinyons triturats, la farina, el llevat en pols i la sal.
Afegeix petits trossos de mantega i frega tot entre els dits. Afegeix, el vinagre i l’aigua.
Pasta fins a obtenir una massa.
Si cal, afegeix una mica d'aigua.
Tapa la massa i manten-la fresca durant almenys 30 minuts.
Cobertura:
Bat la nata, els ous, la sal i el pebre.
Preescalfa el forn a 200 graus.
Greixa la safata de cocció amb mantega i empolva amb farina.
Abans de aplanar la massa, pasta fins que estigui, tebia i flexible.
Sobre una mica de farina aplana la masa, forman un rectangle de 14 x 28 cm.
Col·loca la massa sobre la safata i punxa amb una forquilla tota la superfície de la massa.
Empolva per sobre el pa ratllat i distribueix el bròquil pel damunt, i ruixa la cobertura per sobre.
Enforna la coca a la meitat inferior del forn i cuina durant uns 35 - 40 minuts a 200 graus.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2348 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.