Polenta al safrà amb ragut de tomàquet sec i castanyes
Categoria:
Altres
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Polenta:
- 1 l d'aigua i llet (meitat de llet, i meitat d'aigua)
- 1 culleradeta de pasta de brou de verdures
- 1 sobre de safrà en pols
- 200 grams de farina de blat de moro gruixuda (Bramata)
- 60 grams de formatge molt
- ½ culleradeta de brins de safrà, al gust
- Sal
- Pebre.
Ragoût:
- 1 ceba vermella, en tires
- 1 gra d'all, picat.
- Mantega
- ½ enciam en tires
- 1,5 dl de brou vegetal
- 2,5 dl de crema
- 250 grams de castanyes congelades, tallades per la meitat
- 2 a 3 branquetes de farigola
- 4 a 6 tomàquets secs conservats en oli, escorreguts, i tallats en tires
- Sal
- Pebre.
4 racions
Elaboració
Polenta:
Posa la barreja d'aigua i llet i el brou a bullir.
Agrega el safrà, escampa la farina de blat de moro, i cou a foc lent de 30 a 35 minuts, remenant ocasionalment.
Barreja bé el formatge i el safrà junt amb les espècies, i agrega a la polenta.
Ragut:
Sofregeix la ceba i l'all en la mantega.
Afegeix l'enciam, salteja fins que s'ensorri i el líquid s'hagi evaporat, retira i reserva.
En la mateixa paella afegeix el brou i la meitat de la crema i porta a ebullició.
Afegeix les castanyes i la farigola, mixt tapat cou de 12 a 15 minuts.
Agrega la barreja d'enciam i tomàquets, escalfa breument i assaona amb les espècies.
Retira la farigola.
Distribueix la polenta en un bol o plats fondos, i forma una depressió en el centre on col·locaràs el ragut.
En aquest plat encaixa molt bé, una amanida d'enciam amb encenalls de col blanca o vermella.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1316 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.