Tallarines amb llima i llagostins amb coco
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 125 grams de tallarines d'arròs, amples
- 250 grams de llagostins crus i sense pelar (frescos o congelats i descongelats)
- 1 tija d'herba de llimona
- 1 ceba
- 2 dents d'all
- 1 peça de gingebre fresc (uns 2 cm)
- 1 xili vermell fresc
- 1 llima orgànica
- 2 cullerades d'oli de gira-sol o colza
- 2 cullerades de coco ratllat
- 1 cullerada de mantega
- 100 grams de pèsols congelats
- 100 ml de llet de coco
- 50 ml de brou instantani, de pollastre
- Sal
- Pebre
2 racions
Elaboració
Cuina els fideus d'arròs durant uns 3 minuts.
Posa els fideus en un tamís, esbandeix amb aigua freda, escorre bé i reserva.
Esbandeix els llagostins en un colador, escorre i eixuga amb paper absorbent de cuina.
Treu de la tija d'herba de llimona les fulles llenyoses exteriors, i pica ben fi l'interior blanc.
Pela la ceba, els alls i el gingebre i trosseja finament.
Renta, asseca i talla el xili en meitats, elimina les llavors, talla les meitats de xili en cubs ben fins (llavors et rentes les mans!).
Renta la llima amb aigua calenta, asseca i talla a la meitat.
Duna meitat ratlla finament la pell, i prem el suc.
Talla l'altra mitja llima a rodelles per decorar.
Primer calenta el wok, amb 1 cullerada d'oli.
Salta l'herba de llimona, el gingebre, el xili i la meitat de l'all durant un 1 min tot remenant.
Afegeix el coco ratllat i cuina, durant 1 min.
Retira del foc.
Escalfa 1 cullerada més d'oli al wok.
Afegeix els llagostins i fregeix, tot remenant durant 2 a 3 minuts, o fins que agafin un color rosat.
Retira, i si ho desitges, elimina les closques dels llagostins.
Torna a posar la barreja de coco ratllat en el wok, gira-hi els llagostins i torna només a escalfar.
Retira els llagostins al coco i mantén calents.
Per les tallarines d'arròs, escalfa la mantega al wok.
Afegeix les cebes i els alls restants, junt amb els pèsols (sense descongelar) i salta a foc lent.
Afegeix la llet de coco, el brou de pollastre i la pell de llima, i deixa bullir a foc molt intens.
Afegeix el suc de llima.
Assaona la salsa amb sal i pebre.
Posa els fideus al wok i remena bé amb la salsa.
Disposa els fideus i els llagostins en dos plats i decora amb les rodanxes de llima.
Serveix immediatament.
Notes
Wok amb sabors cítrics. Les gambes crues i sense pelar romanen molt sucoses quan es fregeixen.
Les ja blanquejades, només s'han de fregir molt breument.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1046 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.