Peres Helena amb gots

Ingredients

  • 8 gots
  • 1 beina de vainilla
  • 700 ml de vi blanc o alternativament suc de poma
  • 250 grams de sucre
  • 1 tub de canyella
  • Suc i la pela ratllada d'una llimona (orgànica)
  • 8 peres petites (si són grosses, pots fer servir meitats de pera)
  • 100 grams de xocolata negra
  • 150 grams de mantega i una mica més per greixar els gots
  • 3 ous
  • 80 grams de farina
  • 8 pralinés de xocolata
  • 200 grams de crema batuda
  • 100 grams de xocolata blanca

8 racions

Elaboració

Talla la beina de vainilla per la meitat longitudinal, rasca la llavor i deixa de banda.
Bull la beina amb el vi, 100 grams de sucre, la canyella, el suc i la pela ratllada de llimona.
Pela les peres.
Des de baix, utilitza el tallador per treure la carcassa central i el mànec es mantingui al seu lloc.
Afegeix les peres a la salsa, lleugerament bullin i deixa coure durant 15 a 20 minuts.
Retira i escorre bé.
Escalfa el forn a 180 graus.
Pica la xocolata a trossets, fon en un recipient sobre aigua calenta, i deixa refredar una mica.
Afegeix la mantega, i remena fins que el conjunt quedi ben cremós.
Barreja els ous alternativament amb el sucre restant (150 grams) en la crema de xocolata.
Agrega la farina i barreja bé.
Posa 1 praliné al forat de la carcassa del nucli de cada pera. Posa cada pera, al centre dels gots greixats i resistents al forn.
Afegeix la massa de xocolata en els gots (el millor és fer-ho amb una màniga de pastisser, sense bec).
Cuina els pastissos al forn, durant uns 25 minuts.
Si veus que els pastissos es posen massa foscos cobreix amb paper d'alumini.
Mentrestant, bull les llavors de vainilla reservades i la nata en una cassola petita, agrega la xocolata blanca, i remena fins que quedi ben desfeta.
Posa una mica de crema de vainilla en els gots, i reserva la resta.
Serveix els pastissos de pera càlids o freds.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1187 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: